Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Русе изгражда речен информационен център

Дата: 20.12.2012

"Близо 6 милиона лева ще бъдат инвестирани за изграждането на първия по рода си речен информационен център в България, а неговото строителство ще открие над 250 работни места.
Изграждането на центъра, който ще бъде в Русе, е много важно за реализацията на целия проект за внедряване на речна информационна система в българския участък на река Дунав – БУЛРИС.
Българският участък бе определян от Европейската комисия като едно от тесните места на реката, затова е приоритет работата по проекти, които допринасят за подобряване на корабоплаването.
Русе не само си възстановява значението на сериозен икономически център в държавата, но започва да придобива и все по-важно значение по цялото направление на река Дунав.
След 2014 г. се очаква, отново в Русе, да бъде изграден интермодален терминал. Това, заедно с концесионните процедури, ще доведат до повече инвестиции и повече работни места" - съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалната церемония за проекта, финансиран от оперативна програма Транспорт.

Стойността на целия проект БУЛРИС е в размер на над 35 млн. лева, като 85 % от средствата се предоставят от Европейския фонд за регионално развитие, а 15 % - от републиканския бюджет. Проектът трябва да бъде окончателно завършен в средата на 2014 г.

Видяна общо: 1489 рейтинг: 0.53

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.