Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Общественият транспорт в Атина стачкува

Дата: 19.12.2012

Заради стачка на служителите срещу промяна в заплатите, днес и утре общественият транспорт в Атина ще бъде блокиран.

Днес имаше прекъсване на движението за няколко часа при метрото, електрическата железница и трамваите.

Утре движението ще бъде напълно блокирано за 24 часа. Стачка ще спре националната железницата и влаковете до предградията на Атина.

24-часова стачка в държавния сектор и спиране на работа в частния сектор организират гръцките синдикати. Целта на двата най-големи синдиката в страната АДЕДИ и ГСЕЕ е да изразят протеста си срещу следваната политика и новия данъчен закон.

От АДЕДИ, който обединява работещите в държавния сектор, съобщават, че ще продължат протестните си действия с цел отмяна на кредитното споразумение, което води до 50 % намаляване на заплати и пенсии.

Продължават и протестните действия на общинските служители. Нарастват опасенията, че жителите на Атина, Солун и други градове ще прекарат Коледа с купчини отпадъци по улиците и тротоарите.

Ситуацията ще се утежни с очакваното влошаване на метеорологична ситуация и прогнозите за бури.

АНА-МПА

Видяна общо: 1321 рейтинг: 0.47

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.