Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бизнесът не искат Бранимир Ботев за заместник-министър по туризма

Дата: 28.07.2013
Бранимир Ботев
Бранимир Ботев няма необходимия професионален опит и подготовка и не познава състоянието на българския туризъм

Два дни след дълго проточеното назначение на заместник-министър по туризма четири от браншовите организации, в сектора, изпратиха до медиите протестна декларация, в която изразяват "дълбоко разочарование от игнорирането на предложените от бизнеса критерии за експертност и изразяват решителен протест срещу назначаването на Бранимир Ботев на поста заместник-министър на туризма".

Авторите на протеста са Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).

"Назначаването на експертна позиция на лице, което не притежава подходящ образователен ценз, няма необходимия професионален опит и подготовка и не познава състоянието на българския туризъм, може да компрометира държавната политика в сектора и като възпрепятства правилните решения по важни краткосрочни и дългосрочни въпроси – да има непредвидими последствия за националната икономика като цяло", пише в декларацията.

Организациите заявяват, че зад кандидатурата на Ботев стоят "организации и субекти, които нямат необходимата браншова представителност".

Протестиращите организации изказват "решителна препоръка" назначението да бъде преразгледано и настояват за създаване на обективна и прозрачна процедура на назначенията в Министерски съвет. Тя, според тях, трябва да включва наред с друго обществено представяне на работните програми на кандидатите за висшия държавен пост и провеждане на публична дискусия между номинираните претенденти.

Назначението на Ботев стана известно в понеделник вечерта, от съобщение от Министерския съвет. След заседанието на правителството миналата сряда, 17 юли, вицепремиерът Даниела Бобева обяви, че въпреки липсата на назначен заместник-министър тя се заема с проблемите в сектора, за да не изостават. Бранимир Ботев е председател на Асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни напитки. Назначаването на Ботев на поста е резултат от широката дискусия, която премиерът провел с организации в сферата на туризма, пишеше в съобщението на правителството от понеделник.

Протестната декларация е подписана от Байко Байков, председател на Управителния съвет на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Светлана Атанасова, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите агенции, Веселин Налбантов, член на Управителния съвет на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Любомир Попйорданов, председател на Управителния съвет на Българска асоциация за алтернативен туризъм.

агенция Фокус

Видяна общо: 512 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Бизнесът не искат Бранимир Ботев за заместник-министър по туризма
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.