Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ще стане ли летище Пловдив за карго зона на китайския бизнес

Дата: 27.05.2013

Инвестирай в България

"Проект за създаване на логистичен карго център за големите китайски компании на летище Пловдив ще бъде предложен на започващият днес българо-китайския форум.
От географска гледна точка летище Пловдив е най-близо до Китай, което прави възможно изграждането на една интермодална връзка между двата континента.
Идеята е, в Пловдив да се докарва карго, което да се обмитява и съхранява, преди да тръгне към останалия европейски пазар" - заяви представителят на българското посолство в Шанхай Кръстьо Белев.

Освен летището, китайска фирма ще строи завод за производство на гъби, включително и трюфели в околностите на Пловдив.

Над 100 китайски и около 200 български компании пристигнаха в Пловдив за участие във форума. Организатори на мероприятието са Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Община Пловдив и Българският център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай.

Основната цел на българо-китайския форум за инвестиции и туризъм Discover and Invest in Bulgaria е да насърчи по-динамичното развитие на бизнес отношенията между двете страни. На конференцията ще бъдат обсъдени конкретни проекти за привличане на повече китайски инвестиции и туристи в България.

Проведеният през ноември 2012 г., в Шанхай, форум Инвестирай в България доказа, че двете държави са готови да засилят взаимноизгодното си партньорство.

Видяна общо: 551 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Ще стане ли летище Пловдив за карго зона на китайския бизнес
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.