Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Турция затяга рекета спрямо българските превозвачи

Дата: 28.05.2013
Турция потегли към Европа
Турция задочно призна, че е съгласна да саботираме транспорта й на българска територия
Да саботираме ли турските камиони в България?
Турция разчита на голямото си лоби в Германия и отново безчинства над българските земи

Европа спи!

От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Твърдата позиция на турските превозвачи UND, стана ясно след преговори в Истанбул, от страна на българския и турския бранш.
Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови. Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта направи предложение до митниците. От там е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел - да се смачка конкурентоспособността на българските превозвачи.
Въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия, спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции. Напротив, започват да ни заплашват, че ще има нови санкции.
Българските превозвачи искат да се спазват международните документи. Имаме документи от Париж, които тълкуват, че ние сме прави. Те го виждат това и въпреки всичко, създават и правят техни нормативи, които ги няма никъде, и те си ги измислят. Сред основните турски аргументи е, че българските превозвачи им изземват товарите. При това положение, единствената възможност е да се настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи.

Койчо Русев - член на УС на асоциацията на българските предприятия за международни превози

Видяна общо: 490 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.