Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Британец рекламира в Нет-а родопското село Орехово

Дата: 01.03.2015
Първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете в Орехово, е просто да вдишате дълбоко
В Орехово ще ви посрещнат не с фалш и тренирано обслужване, а с приятелство и истинско желание, част от традициите на региона, които се предават от поколения

Първото нещо, което трябва да направите, когато пристигнете в Орехово, е просто да вдишате дълбоко, тъй като въздухът там е толкова свеж, че можете да почувствате как дробовете ви се отварят, за да поемат кислорода. Така започва описанието на родопското село Орехово в британския сайт за непознати туристически дестинации New Destinations Network.

Създателят на сайта Майкъл Бляк е посетил селото по покана на собственици на местна къща за гости, с които се запознал на туристическа борса в Пловдив миналата година. "Голям брой от хората, които пътуват редовно, искат да намерят различни дестинации. Ние се стремим да открием нови интересни градове, места и региони, за да ги добавим към разрастващата се мрежа" - коментира британският експерт пред членове на ореховското Сдружение по туризъм. New Destination Network – NDN е проект, съфинансиран от британското правителство, за изграждането на организация, която свързва туристическата индустрия, държавните органи и реалния турист, открива и представя непознати дестинации.

Планинските гледки са достатъчна причина да посетите селото, но то е и изходен пункт за множество туристически пътеки, исторически местности и природни забележителности - пещерни и скални, се посочва в представянето на Орехово.

"Тук ще видите открита пералня на няколко века. Ще стъпите върху древен римски път, построен върху още по-античен – тракийски. Тук ще ви посрещнат не с фалш и тренирано обслужване, а с приятелство и истинско желание, част от традициите на региона, които се предават от поколения" - разказва впечатленията си Майкъл Бляк.

Британецът набляга и върху здравословната храна, приготвена на място, както и уникалните ястия, които можеш да опиташ само в Орехово.

Видяна общо: 1038 рейтинг: 0.54

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.