Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Българите с коли - аут от Слънчев бряг

Дата: 02.07.2002
Нашенци с коли, решили да почиват на Слънчев бряг, са принудени да изоставят возилата си извън бариерите на курорта. Осем КПП спират автомобилите от достъп в комплекса. Ръководството на Слънчев бряг е издало само 2000 пропуска. Всички, неполучили магнитни карти, трябва да оставят колите си на паркинги извън курорта и да се придвижват до хотели и кръчми пешком. Престоят на паркингите е солен - левче за час.
Пропуски това лято се дават на хотелиерите по квота - по два на всеки 100 легла. Решението е безумно, като се има предвид, че в един хотел почиват средно от 80 до 1000 туристи. Докато обаче чужденците са организирани и се придвижват с автобуси, родните летовници са принудени да ходят пешком с километри до хотелите и заведенията. Миналото лято пропуските бяха 10 000.
Ако българин пък летува около Слънчев бряг и реши за ден само да се попече на тамошния плаж, трябва да е снаряжен с дебел портфейл. Престоят в курорта от сутринта до вечерта ще му коства поне десетачка за паркинга. Пътят оттам до пясъчната ивица е най-малко 3 км бъхтане пеш. С файтон ще му струва 20 лева, с такси- по 3,50 лв./км.

„Хотелът ми е пълен. Имам 270 души, дадоха ми 6 пропуска. Доволен съм, стигат. Иначе, ако всеки почне да влиза с колата си, ще настане хаос. Тук се идва, за да се почива, не за да карат колите си", коментира вчера хотелиер.


„Слънчев бряг става за нас като забранена зона. По- добре да ходим в Анталия. Там ще ни излезе по-евтино", контрираха обаче двойка бургазлии, дошли за ден престой.

Видяна общо: 956 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.