Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер

Дата: 30.06.2002

С помощта на преподаватели и студенти от Софийския Университет, катедра Туризъм, инициативната група започна набирането на база данни, с помощта на които ще се отчете въздействието от развитието на екотуризма и резултатите от него за екологичната и социално-икономическата среди.

В края на месец юни, 2002 г. инициативната група направи учредително събрание, подготви и внесе документи за регистрация на сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер. До тук се стигна след повече от една година съвместна работа. През тази година имаше и недоверие, и скептицизъм, и възторзи и вътрешно израстване на всеки един от нас. В крайна сметка разбрахме предимствата на добрите партньорски взаимоотношения.

Пред сдружението за екотуризъм стояха няколко основни цели, които трябваше да бъдат постигнати в близкото бъдеще. На първо място - организиране и оборудване на информационен център, който да бъде и център за управление на дестинацията, където да бъде централизирана всичката налична информация за настаняване, атракции, хранене и всички останали услуги предлагани в града. Не по-маловажно е и подобряване квалификацията на кадрите и привличане на нови членове към сдружението и към идеите на екотуризма, разработване на програма за регулиране на взаимоотношенията вътре в сдруженията с цел повишаване качеството на предлаганите услуги. И не на последно място поддържането и развитието на партньорските взаимоотношения с национален парк Централен Балкан.

Видяна общо: 428 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Сдружение за екотуризъм Централен Балкан - Калофер
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.