Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Екотуристически награди

Дата: 06.10.2002

Конкурс за иновационни проекти, проведен по време на Първия национален Форум за екотуризъм “Екотуризъм, планини и защитени територии - партньори за благоденствие”, октомври 2002 г.

С подкрепата на ААМР, в заключителния ден на Форума бяха връчени 12 награди за иновационни проекти в екотуризма. Наградените бяха подбрани измежду близо 70 участвали проекта от цялата страна. Целта на конкурса беше да стимулира връзки между обществения и частния сектор за развитие на екотуризма - между защитените територии и местните общности.
Критериите за оценка на предложенията включваха степента, до която направените предложения:

  • се основават на местното природно богатство в защитените територии
  • демонстрират приоритетно отношение към опазването и съхранението на тези ресурси
  • съдържат потенциал за образователна и интерпретационна дейност
  • биха могли да доведат до увеличение на доходите и подобряване на местния поминък

От общо 69 участвали проекта екип от представители на трите министерства подбра общо 20 финалисти, които бяха поканени да подготвят и представят постери на Форума. Така 20 проекта бяха представени по нов и оригинален начин във фоайето на хотел Радисън САС, в който се провеждаше Форумът.

Журито, натоварено чрез гласуване да определи 12-те печеливши проекта измежду 20-те представени на Форума, бе съставено от тримата заместник-министри, представител на ААМР и проф. Доналд Хокинс. Проектите, събрали най-много гласове, бяха обявени за победители. Наградите на победителите в конкурса за иновационни проекти в екотуризма бяха връчени от посланика на САЩ в България, уважаемия г-н Джеймс Пардю.

Всеки от наградените получи парична награда в размер на 2 000 лева, като тази сума им послужи да доразработят идейните си проекти.

Видяна общо: 660 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.