Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

САЩ обявиха сроковете за зелените карти

Дата: 29.08.2002

И тази година българските граждани имат право да участват в лотарията за издаване на визи за постоянно пребиваване в САЩ - т. нар. зелени карти. Те се издават по програмата на САЩ за разнообразяване на имиграционния поток, научи Journey от посолството на САЩ в София. Пликовете за лотарията трябва да бъдат получени в консулския център в Кентъки, САЩ, между 12 ч. на 7 октомври и 12 ч. на 6 ноември 2002 г. Писма, получени преди или след тези дати, ще бъдат дисквалифицирани независимо от датата на пощенското клеймо. Отхвърлят се и кандидати, пратили повече от едно писмо. Кандидатите за зелени карти ще се изберат посредством случаен компютърен подбор на принципа на лотарията. Те трябва да имат средно образование или през последните пет години да са натрупали минимум две години трудов стаж по специалност, за която са необходими две години обучение.
Подробна информация за кандидатстване, включително и адресът в Кентъки, до който трябва да бъде адресирано писмото, са публикувани на WEB-страницата на посолството на САЩ в София на адрес:

 

http://www.usembassy.bg/visa/dvlinks.html

 

Избраните ще бъдат уведомени по пощата между май и юли 2003 г., като ще им бъдат изпратени по-нататъшни инструкции, включително и информация за таксите за имигриране в САЩ.

 

Journey

Видяна общо: 388 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.