Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Проблемите в туризма идвали от липсата на разбиране и познаване на отрасъла

Дата: 28.08.2002

“Конкурентноспособността на туристическия пазар изисква от нас един качествено по-висок продукт”.

Това каза в предаването “Преди всички” на БНР Димитър Димитров, председател на Варненската туристическа камара, по повод днешната среща между представители на Българската туристическа камара и туристическите камари във Варна и Бургас по проблемите на туризма.
Председателят на Варненската туристическа камара каза, че основната причина за проблемите в туризма е липсата на разбиране и познаване на отрасъла.
Димитър Димитров каза още, че отчитаният през последните години ръст е далеч от темповете на нарастване на материалната база. Все още броят на летувалите у нас туристи е 60% от потока през 1988 година и този темп е недостатъчен, допълни Димитров.
Според председателя на Варненската туристическа камара държавните структури трябва да направят онова, което ще формира по-качествен туристически продукт. “Повечето курорти тръгнаха по пътя на обособени единици и сега държавата се опитва да прехвърли отговорността за развитието на инфраструктурата на бизнеса”, каза Димитров. “Държавата трябва да влага пари засега, както направи това в курорта Слънчев бряг. Тя трябва да задели немалко средства за реклама, защото много дестинации (като Полша, Чехия, Франция, Норвегия) все още са далеч от онзи брой на туристите, които са пребивавали в България”. Димитров уточни още, че сред спешните мерки е и преустановяването на съществуващата практика на “фискални безумия”. Според него косвените данъци; таксите, свързани с продажбата на алкохол и цигари и туристическите такси далеч превишават приходите от самите услуги. “Искаме ефективна работа за реализиране изискванията на приетите от парламента закони, искаме проблеми като визовия режим да се организират така, че да не се намалява потока туристи, искаме конкретни действия по сигурността в курортните селища”, визира основните искания на браншовиците Димитров.

Journey

Видяна общо: 380 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Проблемите в туризма идвали от липсата на разбиране и познаване на отрасъла
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.