Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Велико Търново чака 5-милионния турист

Дата: 03.09.2002
Петмилионният посетител на музейте във Великотърновско ще е турист, който ще си купи билет за посещение на Царевец между 10 и 11 часа в четвъртък. Той ще бъде награден на специално тържество, което ще се състои на 5 септември в патриаршеската църква на историческия хълм, съобщи Светла Атанасова, завеждащ отдел “Културно-масова дейност” в регионалния исторически музей. Наградата все още се пази в тайна, но най-вероятно става въпрос за пластика от известен великотърновски скулптор; 60 713 български и чуждестранни туристи са посетили търновските забележителности от началото на годината до края на юни включително, заяви още Светла Атанасова. Гостите са били предимно от Япония, Италия, Германия и скандинавските страни.

Четири дами от Великобритания са наели велосипеди от общинската фирма “Царевград Търнов”, за да стигнат до морето, съобщи управителят на структурираното преди два месеца дружество Даниел Панов. Отдаването на двуколесните возила под наем вече било доста популярно сред гостите на Търново и струва 12 лева на ден. Един от най-амбициозните проекти на “Царевград Търнов” е “Колелото на живота” - план за почистване, благоустрояване и изграждане на туристически екопътеки към и около Преображенския манастир.

Иван Тончев

Видяна общо: 315 рейтинг: 0.07

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.