Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

60 000 шведски туристи са посетили България това лято

Дата: 06.09.2002

60 000 шведски туристи са посетили Българското Черноморие през тази година, съобщи във Варна посланикът на Швеция у нас Н.Пр. Стен Аск. България е изключително популярна туристическа дестинация в Швеция, броят на туристите тази година е рекорден и през последните години няма друга дестинация за шведския туризъм, която да е отбелязала такъв възход, посочи още посланикът.
Според него по-голямата част от шведските туристи, посетили през лятото родината ни са си тръгнали изключително доволни от летуването. Единици се оплакали от кражбите на коли, но техният проблем по-скоро бил свързан с невъзможността да си тръгнат от България преди да заплатят мито и данък за откраднатата им кола. От началото на август проблемът бил донякъде решен, тъй като се е дала възможност на туристите да си тръгнат, като платят сумата по-късно. Шведите се оплаквали още, че при излизане от страната не им се връщат конфискуваните пари, които са взети от тях, тъй като не са ги декларирали при влизането си в страната. Според шведския посланик, българското правителство трябва да направи всичко възможно за решаване на проблема с кражбите на коли.
Рекордни цифри се очакват тази година по отношение на търговския стокообмен между България и Швеция. Повече от 600 000 000 шведски крони е шведския износ за България, а вносът от страната ни в Швеция е 400 000 000 шведски крони. Според посланикът на Швеция, отрицателното за България търговско салдо се компенсира от рекордния брой шведски туристи.
Шведското посолство у нас, съвместно с министри от българското правителство, инициира бизнесфорум с участието на водещи шведски компании и представители на българските бизнессреди. Във форума от страна на Швеция ще участват представители на компаниите “Ериксон”, “Алфа Лавал”, “Астра Зенека”, “АББ” и шведски травъл агенции, а от българска - представители на министерствата на икономиката, здравеопазването, съобщенията, околната среда и енергетиката, както и заинтересувани от форума представители на българския бизнес.
За сега е предвидено бизнесфорумът да се проведе на 6 ноември в София.

Journey

Видяна общо: 337 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | 60 000 шведски туристи са посетили България това лято
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.