Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

20 – ти юбилеен Панаир на туризма и свободното време - Варна

Дата: 09.11.2002

От 6 до 8 ноември 2002 г. в Двореца на спорта във Варна се проведе 20 – тия Панаир на туризма и свободното време. РТА “Стара планина”  представи туристическите предложения на региона на щанд, предоставен любезно от Министерството на икономиката.

 

На поредната  национална туристическа борса участваха около 100 фирми, като представителите на туристическия сектор този път бяха не повече от половината изложители. За първи път някои от наетите щандове останаха празни през трите панаирни дни. Явно е, че голямото насищане на календара на туристически борси в страната – годишно 3, оказва влияние върху готовността на много туристически фирми и съвети по туризъм да участват в тези изложения.

 

Въпреки че организаторите от “Турекспо” – Варна се бяха постарали да предложат интересна съпътстваща програма, в дискусиите по  темите, свързани със специализирания туристически продукт на България – яхтен, здравен , религиозен, еко- и събитиен туризъм, участваха повече студенти от варненския икономически университет и от Колежа по туризъм, отколкото представители на фирми и институции, ангажирани с туристическото предлагане. В рамките на дискусионната програма бе представен  и сборника на издателство “Славена” – Варна  “Специализиран туристически продукт на България”.

 

Въпреки слабия интерес към изложението, щандът на РТА се радваше на добра посещаемост. Той бе посетен от повече от 50 представители на туристически агенции и от много граждани от Варна и района. Най – търсени бяха, разбира се, офертите за Коледните и Новогодишните празници и за зимната ваканция. Много от посетителите на щанда на РТА си тръгнаха разочаровани, разбирайки, че любимите им хотели и частни къщи  вече са ангажирани за празниците. Това още веднъж доказва, че регионът ни се радва на добър имидж на черноморския туристически пазар.

 

Силвия Хинкова

Изпълнителен Директор

Асоциация “Стара планина”

5300 – Габрово

ул. Райчо Каролев

тел:+359 66 / 291 61; 371 37
факс:+359 66 / 361 90

E-mail: silvia@veda.bg; rta@abv.bg

Видяна общо: 635 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | 20 – ти юбилеен Панаир на туризма и свободното време - Варна
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.