Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Туристически "Оскари" за 2002 г.

Дата: 27.11.2002

АСОЦИАЦИЯ “СТАРА ПЛАНИНА” РАЗДАДЕ ТУРИСТИЧЕСКИ “ОСКАРИ” ЗА 2002 г.

На 26 ноември 2002 г., на тържествена церемония в Севлиево, Регионалната туристическа асоциация “Стара планина” връчи за пръв път годишните си награди за най-добри туристически обекти в региона на Централна Стара планина. Домакин на събитието бе единственият четири звезден хотел в региона  -  “Севлиево Плаза”, а съорганизатор – новото туристическо сдружение в Севлиево. Ресторантът на “Плаза” едва побра многобройните участници в церемонията – хотелиери, ресторантьори, музейни работници, членове на седемте местни туристически сдружения, журналисти от централните, регионалните и общински медии. Сред гостите бяха Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, кметът на Севлиево Йовко Йовков и колегата му от Трявна Стефан Данаилов, Соня Алексиева – пресаташе на БХРА. 

Връчването на годишните награди за туризъм в региона бе естественият завършек на едногодишния проект на РТА “Стара планина” за гарантиране на качеството на туристическите услуги. 

Призът за най-добър хотел за 2002 г. получи новият тризвезден тревненски хотел Сезони. За Трявна замина и наградата за най-добър семеен хотел в региона, получена от странноприемница Зограф. Най-добра частна квартира на годината стана вила Колор в с. Горно Трапе.  Това, заедно с победата на ресторант Кайзер - с. Орешак в надпреварата между заведенията за хранене, донесе на община Троян две от престижните статуетки, изработени от художественото училище в Трявна. Наградата за музей на 2002 година спечели Домът на хумора и сатирата в Габрово, по повод на което г-жа Татяна Цанкова, директор на ДХС, с задоволство констатира, че ролята на музеите за развитието на туристическата индустрия най – после е оценена и те вече са приети в братството на туристическия бизнес.

С единствената индивидуална награда – приза за най-добър мениджър на туристически обект за 2002 г., РТА “Стара планина” отличи г-жа Станимира Кроснакова – управител на хотел Фенерите в с. Кметовци, Габровско.

Безспорно най-авторитетното отличие  за туристически обект на 2002 г., бе присъдено на домакините от хотел “Севлиево Плаза”, които по един блестящ начин доказаха на публиката обективната преценка на журито. 

Председателят на УС на РТА г-н Ц. Цанков връчи от името на Асоциацията и осем допълнителни отличия. Грамоти получиха габровската пицария Ла Скала – за най-динамично развиващо се заведение за хранене, хотел Трявна – за най-добра маркетингова политика през годината, хотел Рибарица - за инвестиционната си политика, вила Колелата в Троян – за най-атрактивни и оригинални допълнителни услуги, ресторант Старата лоза - за висок професионализъм в грижата на клиенти. Музеят на народните занаяти и приложните изкуства в Троян е културната институция с най-значим напредък в подобряване качеството на услугите си през 2002 година, а хотелски комплекс АББ Авангард - Севлиево - туристическият обект, предлагащ най-добри условия за делови мероприятия.

“Отличията са регионалните туристически "Оскар-и" – заяви председателят на Асоциацията Цанко Цанков при откриването на церемонията в “Плаза”. Желанието да предлагаме услуги на европейско ниво ни събра тук, а фактът, че за шест години от своето създаване РТА “Стара планина” има самочувствието да връчва награди в различни раздели на туристическите услуги говори, че нейният труд вече бере своите плодове.”

Амбицията на РТА “Стара планина” е наградите да станат ежегодни. Това от една страна ще стимулира качеството на туристическото предлагане, като същевременно ще бъде своего рода реклама и анонс за най-добрите обекти и най-качествените туристически продукти на региона. Трудът на РТА в тази насока дава резултати и вече среща признание.

Поредното доказателство на национално ниво за това беше получено на 18 декември, когато Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи своите годишни награди. “Очаквайте тогава да бъде дадена висока оценка на дейността на РТА” – намекна председателят на Управителния съвет на БХРА г-н Благой Рагин още по време на церемонията в “Севлиево Плаза”. Националната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите определи РТА “Стара планина” за най-активна регионална асоциация за 2002 година. Така, броени дни преди Коледа, празничното настроение бе подплатено от заслуженото признание за упорития труд на екипа на Асоциацията за развитието на туризма и за налагането на европейски стандарти в туризма. 

Силвия Хинкова
Изпълнителен Директор

Асоциация “Стара планина”
5300 – Габрово
ул. Райчо Каролев
тел:+359 66 / 291 61; 371 37
факс:+359 66 / 361 90
E-mail:
silvia@veda.bg; rta@abv.bg

Видяна общо: 734 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.