Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нов туристически продукт ще привлича туристи в Северозападна България

Дата: 29.11.2006

Създаването на новия туристически продукт „Демонстрация на местни занаяти” е по проект „Традицията в моя дом - ела и виж”, финансиран от Фонда за малки дарения на Консорциум ВЕГА на Американската агенция за международно развитие (ААМР). Основната цел на проекта е да развие и наложи нов туристически продукт чрез популяризиране на местните занаяти в 5 общини в Северозападна България – Берковица, Вършец, Чупрене, Георги Дамяново и Чипровци.

По време на проекта 20 занаятчии от петте общини бяха обучени как да предлагат новия туристически продукт не само чрез демонстрация на занаятите, но и чрез производство на пазарно-ориентирани сувенири и маркетинг на своята продукция. Издадени са информационни брошури, представящи традиционният занаят за всяка от петте общини.

Потенциалът за развитие на специализиран туризъм в този край е огромен и включването на занаятите като част от туристическата атракция ще обогати предлагането. Прочутите чипровски килими се продават в Париж, Лондон, Виена, Берлин, Рим, Милано, Ню Йорк, Лос Анжелос. При добър маркетинг на туристическия продукт, интересът към тях би могъл да привлича хиляди туристи в този район и да даде тласък на местната инициатива и предприемачество.

На 28 ноември 2006 г. в галерията на фондация “Традиция” се състоя изложбата по проекта, на която бяха показани продукти на традиционните занаяти в петте общини. Гостите имаха възможност да се докоснат до оригиналните творения на местните керамични школи, да се насладят на красивите чипровски килими, да се запознаят със самите майстори на занаятите.

Проектът на Фондация „Традиция” е един от 9-те финансирани проекти в третия кръг за подпомагане на МСП от Фонда за малки дарения на консорциум ВЕГА на ААМР. Одобрените от трите кръга проекти са 36 на обща стойност 340 000 долара, като половината от средствата са осигурени от ВЕГА. Всеки от проектите е на стойност 10 000 долара, като Фондът покрива 50 % от разходите, а останалите се осигуряват от спечелилите фирми.


За допълнителна информация:

Даниела Боянова
Tel.: 02/ 954 80 71
GSM: 0888 355 034

Видяна общо: 312 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Нов туристически продукт ще привлича туристи в Северозападна България
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.