Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Представително пътуване велокоридор “Баташка планина” за туроператори и журналисти

Дата: 17.11.2007

Представително пътуване велокоридор “Баташка планина” за туроператори и журналисти
17-18 ноември 2007 год.

“Байкария” е доброволческа, неправителствена организация, учредена през 2004 год., в София, за да популяризира създаването и поддръжката на веломаршрути извън пътната мрежа, чрез използване на вече съществуващи горски и полски пътеки, с цел ограничаване вредата върху околната среда и здравословно съществуване.

В резултат на тригодишни приключения, много изкривени спици и често кал до ушите, сдружение Байкария има удоволствието да Ви покани на поредното приключение, което ще Ви запознае с наскоро маркирания от нас маршрут, наречен велокоридор “Баташка планина”.

Маршрута, който искаме да споделим с Вас е кръгов и е с дължина 95 километра. Маркировката започва от Велинград и преминава през местностите Качаков чарк – Чемериков чаир – Беглика – Герджикова поляна – Казармите – Каратепе – Баталач – Грашовска ливада и завършва пак в града на минералните извори.

България се нарежда сред първите 5 страни в Европа по богатство на биологично разнообразие, а Баташка планина е включена в общоевропейската база данни за местата от най-висока природозащитна значимост на континента. Ето защо основен акцент в маршрута са резерватите Мантарица и Беглика, по границата на които се движим, както и защитените територии Клептуза, Самодивска поляна, Чатъма, Батлъбоаз, Меандрите на Рибна река.

Наша цел е, чрез посещение на маршрута, да запознаем широката публика със защитените територии в Баташка планина. Част от приходите, генерирани от посещения на района, сме предвидили да бъдат инвестирани във “Фонд за опазване на защитените територии в Родопите”, който управляваме съвместно с Българска фондация биоразнообразие и сдружение “Родопи – планина за всички”.

Велокоридор Баташка планина е завършен туристически продукт, подходящ а организирани и индивидуални посещения. По трасето има добри възможности за настаняване, в местностите Беглика и Каратепе, а близостта на Велинград дава възможност за комбинация между велосипеден и балнеотуризъм.

Според сдружение Байкария разработването на маршрута и развитието на екотуризма в района е важен източник на ресурс, който ще ни помогне да съхраним биологичното разнообразие в тази част на Родопите.

Заповядайте на първото представително пътуване в района, където, в нашата компания, ще се запознаете с маршрута и великолепната природа на Баташка планина.

Снимков материал от трасето може да намерите на адрес: http://picasaweb.google.com/BaiKaria/Beglika_bike_route

Справка за нивото на трудност на предстоящите карания може да направите с графиката във втория прикачен файл, част от това предложение.

Събитието ще се проведе на 17 и 18.11.2007 год. при следната програма:

Ден 1
08.30 Тръгване от стадион Васил Левски, с микробус, по маршрут София – Велинград – Качаков чарк.
Каране по маршрут Качаков чарк – Чемериков чаир – Беглика, с дължина 16 км. Настаняване 16.00 във вила Родопска почивка. Вечеря 19.30. Нощувка.

Ден 2
08.00 Закуска.
09.00 Каране по маршрут Беглика – яз. Беглика – м. Герджикова поляна – долината на река Суйсуза – Беглика с дължина 20 км. Трансфер Беглика – Велинград – София. Очаквано прибиране 18.00 ч.

Обядите през двата дни ще се провеждат на открито, в стил пикник, предварително закупени от всеки участник.

За тези, които нямат подходяща екипировка (велосипед + каска), сдружение Байкария ще осигури необходимото, безплатно, при предварителна заявка, съобразена със крайния срок за записване.

Таксата за участие е 100 лв. и включва:

  • застраховка “злополука” за периода на събитието;
  • нощувка, закуска и вечеря във вила Родопска почивка, Беглика;
  • транспорт София – Беглика – София.

Краен срок за записване: 9 ноември 2007 год.

Сдружение Байкария

Видяна общо: 1187 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Представително пътуване велокоридор “Баташка планина” за туроператори и журналисти
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.