Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

БХРА участва в 30-я Панаир на туризма и свободното време във Варна

Дата: 05.11.2007

Асоциацията представи своите членове и събития пред многобройна публика в Двореца на културата и спорта от 1 до 4 ноември 2007 г.

С много участници от цялата страна, с интересни дискусии и презентации, с красиви щандове и нови идеи в туризма се отличи 30-то юбилейно издание на традиционния Панаир на туризма и свободното време във Варна. На официалното откриване на борсата присъстваха представители на ДАТ, на много туристически организации и многобройни гости. Изложенинето беше открито от заместник-кмета на Варна г-н Б. Корновски и от заместник-председателя на ДАТ г-н Ст. Новаков.

В изложението в Двореца на културата и спорта от 1 до 4 ноември 2007 г. БХРА участва с щанд на който показа рекламно-информационните материали на членовете си от страната, с презентация в рамките на съпътстващата програма и с организацията на Седмия национален конкурс „Готвач на годината 2007” на тема: „Здравословни тенденции и влиянието им върху българската национална кухня”.

Престижният конкурс беше организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) и Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) с генерален спонсор „Браво” ООД. Председател на журито беше известният главен готвач на „Хилтън” г-н Андре Токев. За първи път конкурсът се проведе в зала „Младост” в самия Дворец на културата и спорта на 2 ноември т.г. , което даде възможност на стотици посетители на панаира да наблюдават и аплодират 26-те готвачи от страната – участници в конкурса.

На 2 ноември т.г. БХРА представи и презентацията си „Балканският алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) – две години по-късно”, подготвена от доц. д-р Соня Алексиева, член на УС на БХРА. Обогатена с много факти, снимки и публикации, информацията за създаването и дейността на алианса дава представа за първите съвместни стъпки в балканския туризъм и за промените в региона две години по-късно. Председателят на БХРА – г-н Благой Рагин разказа пред колегите си за основните проблеми и бъдещи инициативи на BAHA, както и за мястото на балканските идеи в развитието на европейския туризъм в годината на встъпването на България в ЕС.

Видяна общо: 585 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | БХРА участва в 30-я Панаир на туризма и свободното време във Варна
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.