Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Учредиха асоциация Автентична България

Дата: 08.02.2007

На 8 февруари 2007 г. в Хотел Радисън беше учредена асоциация "Автентична България" от представители на Държавната агенция по туризъм и работната група към проекта на Консорциум ВЕГА.

Новата организация е собственик на марката за качество "Автентична България" и ще продължи програмата на Консорциум ВЕГА и американската агенция за международно развитие (ААМР) за оценяване на места за настаняване, тяхното сертифициране, както и програма за маркетинг на обектите, получили марката.

До края на 2006 г. 55 къщи за гости и малки хотели получиха марка за качество.  В последствие те бяха включени в първото издание на печатния пътеводител "Автентична България", който беше отпечатан на български, английски и немски език в края на месец януари.

"Автентична България" беше представена успешно и на международното туристическо изложение за алтернативен туризъм ReisePavillon 2007, което се проведе в началото на месец февруари 2007 г. в Хановер.

Това e форум, комбиниращ изложби, конференции и информационни семинари за устойчив и екотуризъм, като на него  бяха представени над 300 изложители от 30 страни и беше посетен от над 18 000 човека.

От началото на месец февруари е активна и интернет страницата на "Автентична България", която е финансирана от ААМР и инициирана от туристическата индустрия.

Програмата "Автентична България" е разработена, за да се увеличи конкурентноспособността на България като атрактивна туристическа дестинация. Тя е насочена към нови и по-платежоспособни посетители, които търсят високо качество и оригинално гостоприемство.

Видяна общо: 556 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.