Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Туристическа агенция ще защитава личните данни на пътниците

Дата: 18.02.2007

Туристическа агенция „Аргус травел” въведе системи за защита на личните данни на клиентите си, съобщи мениджърът на компанията Симона Шопова. В момента това е първата и единствена фирма в областта на туризма в България, която разполага с подобни сертификати, отговарящи на европейските изисквания. Те са издадени от сертифициращата агенция „Муди интернешънъл” (Moody International).

Единият е ISO 27001:2005 – система за управление на информационната сигурност. Вторият документ е ISO/IEC 20000-1:2005 – система за управление на услугите в областта на информационните технологии. Въведените от „Аргус травел” сертификати се отнасят за продажбата на самолетни билети, хотелско настаняване, рент-а-кар, индивидуални почивки, чартърни програми, застраховки, други туристически и съпътстващи услуги в България и чужбина.

“Системите гарантират, че информацията, която попада в агенцията е защитена и не може да има посегателства върху данните от външен достъп. По този начин можем 100% да гарантираме данните на клиентите си, с което покриваме изцяло европейските норми”, заяви Шопова. Информацията е защитена дори при пожар и наводнения в офисите на туристическата агенция. Тя се съхранява и архивира от специални нововъведени технологии и софтуер. Служителите също са минали през специално обучение.

Стандартът ISO 27001:2005 - за управление на информационната сигурност е подход за управление на чувствителна за компанията информация по начин, който гарантира запазването на нейната сигурност. Тази информация може да бъде фирмена- ноу-хау, лични данни, както и собственост на клиента. За да съхрани данните, организацията трябва да дефинира политика по информационната сигурност, да идентифицира и оцени рисковете и да определи, и внедри подходящи контроли. Освен това стандартът изисква стриктно спазване на съответните законови, подзаконови и договорни задължения по отношение на информационната сигурност, оптимизирано използване на наличните ресурси, както и периодични вътрешни проверки на системата с цел непрекъснато усъвършенстване.

Сертификацията на системата доказва, че организацията гарантира в максимална степен сигурността както на собствената си информация, така и на тази на своите клиенти. Внедрената и функционираща система за информационна сигурност гарантира също така осигуряването на непрекъсваемостта на бизнеса в случаи на извънредни ситуации и кризи.

Туристическата агенция “Аргус травел” е създадена през 1995 г. Веднага на следващата година става член на Международната асоциация на пътническите агенции (IATA), в която влиза и до днес. Компанията предлага продажба на самолетни билети, хотелски резервации за цял свят, рент-а-кар, индивидуални почивки, чартърни програми, застраховки. Разполага с два офиса в София – на ул. Христо Белчев 4 и на ул. Дякон Игнатий (сградата на Министерството на отбраната).

Агенцията има сключени договори за корпоративно обслужване с много от големите компании в България. “За целта към бизнес клиентите са разработени най-привлекателните предложения, което ни прави предпочитания партньор. Основно предимство са специалното отношение и внимание към нашите клиенти”, каза Симона Шопова. Фирмата има сключени договори с всички авиокомпании, които имат представителства в България. Тя улеснява клиентите си и с факта, че има разрешение да издава електронни билети на големите авиокомпании. Корпоративните клиенти се ползват и от удобствата на доставка на самолетни билети до посочен адрес, хотелски резервации за цял свят, преминаване през VIP салона на Летище София, организиране на карго превози, рент а кар, чартърни полети и други.

Гергана Иванова

Видяна общо: 649 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Туристическа агенция ще защитава личните данни на пътниците
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.