Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бъдещето на туризма - семинар

Дата: 18.07.2007

“Бъдещето на туризма” e тема на обучителен семинар, който ще се проведе на 18 и 19 юли (сряда и четвъртък) от 10.00 часа в хотел Дайъмънд плаза, гр. Хасково. В него ще вземат участие 10 управители на малки и средни предприятия от туристическия бранш на общините Симеоновград и Тригоно.  Двудневната проява е в рамките на проект “Трансгранична партньорска бизнес мрежа Симеоновград - Тригоно”, финансиран по програма ФАР трансгранично сътрудничество България – Гърция.

Семинарът е предназначен за общо 10 управители на малки и средни предприятия от туристическия бранш на двете партньор ски общини. Акцентът ще бъде поставен върху информация за основните източници на финансиране и като съществена част от обучението ще бъдат предоставени индивидуални бизнес консултации на участниците.

Елеонора Негулова – председател на УС на НСМСБ (Национално сдружение на малкия и среден бизнес), ще изнесе лекции на тема:

  • Структурни фондове – перспективи и предизвикателства.
  • Политиката за културните коридори. Представяне на практиката за създаване на кластъри.
  • Възможности за финансиране на проекти в сферата на туризма в различните оперативни програми.
  • Възможности за финансиране на проекти за трансгранично сътрудничество в сферата на туризма.

Лектори от НСМСБ ще представят "Съвременни изисквания към фирмите в туристическата индустрия – импликации за развитието на фирмите в туризма в България (акцент върху хотелиерство и ресторантьорство)", както и "Практическо занятие по оформяне на проект в сферата на хотелиерството или ресторантьорството за кандидатстване за финансиране със средства от ЕС – всички етапи от оформянето на проекта, акцент върху изготвяне на концепция/ попълване на апликационна форма и пр.".

Гости от Гърция ще представят добри практики в Гърция по отношение на туризма.

16 юли 2007 година
град Симеоновград

За повече информация:
Росица Боянова - GSM 0888 889 703, експерт консултативен център в община Симеоновград; e-mail:  simeonovgradkoncult@abv.bg
Екатерина Милиславова – GSM 0888 42 90 89; PR на проекта, e-mail: slava_65@abv.bg

Видяна общо: 628 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.