Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

НЛРС СЪЮЗ НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Дата: 27.07.2007

Уважаеми ловци, риболовци и граждани, любители на българската природа,

Както и през изминалите години, така и тази не ни отминаха горските пожари. Известно е, че това природно бедствие има пагубно въздействие не само върху флората, но и върху фауната на България. Унищожават се местообитанията на дивеча, хранителната база, укритията, а понякога дори и хиляди бозайници и птици стават жертва на пламъците. Последиците са добре известни на всички – дивечът не се задържа в опожарените райони, увеличават се загубите от хищници и намалява прираста. Това  лишава ловците от успешен лов през следващите години.

Управителният съвет на Националното ловно-рибарско сдружение Съюз на ловците и риболовците в България се обръща към ръководствата на ловно-рибарските сдружения, към всички ловци и риболовци, членове на организацията с апел за пълно съдействие на компетентните органи и активно участие в потушаване на бушуващите пожари в страната. Предвид предстоящото откриване на ловния сезон за прелетен дивеч, необходимо е да се обърне особено внимание на ловните колективи за стриктно спазване и съблюдаване правилата за противопожарна безопасност в ловно-стопанските райони на дружините.

Ръководството на НЛРБ СЛРБ

Видяна общо: 538 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.