Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

България - Страна на мечтите

Дата: 10.01.2007

Първото бизнес събитиеслед приемането ни в ЕС ще бъде Шестата международна туристическа конференция "България - страна на мечтите". Темата на форума, който ще се проведе на 10 и 11 януари 2007 г. в Кемпински Хотел Зографски в София, е Rendezvous EU, съобщиха организаторите пред агенция Фокус.

По време на тазгодишното издание на форума ще се проведе среща на министрите на туризма от региона, на която ще се обсъдят възможностите за сътрудничество и обмен на опит. Очакват се министрите на Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Турция, Черна гора, Хърватия и Украйна.

"Радвам се, че и тази година имам възможност да посетя България и да допринеса за развитието на туристическия бизнес. Смятам, че страната има голям потенциал в тази област, и съм сигурен, че по време на конференцията всички ние ще се уверим в това", каза Боб Милър, бивш губернатор на щата Невада, САЩ, и почетен консул на България в Невада.

На конференцията ще бъдат обсъдени променящите се условия след присъединяването ни към Европейския съюз, новите предизвикателства и изисквания към туристическия бизнес, потенциалът за развитие в тази област, предимствата и възможностите на България, както и начините, по които международните туроператори и превозвачи могат да помогнат за развитието на региона.

Сред лекторите са Хуан Мануел Ревуелта Перез, изпълнителен директор на делегацията на автономната област Валенсия в Брюксел, Янис Пателис, дългогодишен президент на Гръцката национална организация по туризъм, министри и официални лица от България и страните от Европа, кметове на различни български градове и експерти от туристическия бранш.

Форумът ще бъде открит от кмета на София Бойко Борисов. На откриването са поканени и президентът на България Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев и председателят на Световната организация по туризъм Франческо Франджиали.

Екипът на Journey.bg също ще вземе участие в първия ден от форума, в семинар на тема: Как да привлечем европейският турист на XXI век? Силата на онлайн маркетинга. Семинарът ще се проведе от 15 часа в зала 1 на Кемпински Хотел Зографски в София.

Видяна общо: 673 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.