Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Демонстрационен хотел за екоиновации

Дата: 17.01.2007

Проекта предлага алтернатива на масовото строителство в туризма

На 17 януари 2007 г. от 11.00 часа в Пресклуб БТА ще бъде представен първият в Югоизточна Европа демонстрационен хотел за екоиновации ХИЛТОП. Той ще бъде изграден в габровското село Здравковец и ще представлява „витрина” на най-новите и приложими в български условия екотехнологии в строителството – слънчеви и фотоволтаични панели, слънчева рефлекторна осветителна тръба, оползотворяване на дъждовни води, вятърен генератор  и др. За първи път ще бъде внедрена и система за  интерактивна визуализация на количеството произвеждано и потребявано електричество  в реално време.

Техническият проект е разработен от фондация ТАЙМ Екопроекти по програма Европа 2003 и е подкрепен от програмата на ООН за развитие.

Реализацията му ще стартира през 2007 като резултат от публично-частно партньорство, в което участват ТАЙМ екопроекти, област Габрово, община Габрово и частни компании.

На пресконференцията ще присъстват Елена Петкова – основател на фондация ТАЙМ Екопроекти, Максим Вергейчик, програмен директор в Програмата на ООН за развитие, Цветан Нанов – областен управител на Габрово, Богомил Белчев – кмет на община Габрово, арх. Татяна Драганинска, автор на проекта,  Николай Колев – управител на Плена България и Владислав Шунтуров от американската компания Лусид дизайн груп.

За допълнителна информация:

Даниела Боянова
Тел.: 954 80 71
GSM: 0888 355 034

Видяна общо: 614 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.