Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

БХРА се разграничава от бомбените заплахи в Банско

Дата: 02.02.2007

ДО
БТA
ВЪТРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ

БЪЛГАРСКАТА ХОТЕЛИЕРСКА И РЕСТОРАНТЬОРСКА АСОЦИАЦИЯ ОСТРО ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ЗАПЛАХИТЕ, КОИТО ОРОНВАТ ИМИДЖА НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ

Във връзка с подадения сигнал за поставено взривно устройство за активиране на лавина над Банско, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) осъжда остро заплахата, отправена от природозащитно движение.

Тази провокация към българския туризъм ще допринесе за оронване авторитета на България и българските курорти като привлекателни и безопасни. Заплахата отправена във време, когато един световноизвестен курорт като Банско, пълен с чуждестранни туристи, е недопустима и не е решение за решаването на каквито и да е спорни въпроси в едно демократично общество.

Осъждаме остро подобни заплахи, които могат да рефлектират върху имиджа на българския туризъм и се присъединяваме категорично към мнението на Министъра на вътрешните работи - г-н Румен Петков, че не това е начинът да се протестира в демократична България, в която и БХРА от години работи за превръщането на туризма в приоритетен отрасъл за икономиката.

02.02.2007 г.
София

Видяна общо: 492 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | БХРА се разграничава от бомбените заплахи в Банско
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.