Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Травъл ТВ пуска поредицата Зверове

Дата: 07.02.2007

Кървави и  шокиращи кадри очакват зрителите на Травъл ТВ в новата й поредица “Beasts” или „Зверове”. Всяка събота и неделя в програмата на телевизията ще се завъртат филми на животни, които биват изтезавани и убивани по особено жесток начин. Поредицата се осъществява съвместно с най-големите фондации за защита правата на животните в Европа: PETA, Four paws, International fund for Animal Welfare, WSPA. Поради кадрите на жестокост и насилие филмите ще се излъчват в късния пояс на телевизията с начало 00:00 часа.

„Зверове” е прецедент, защото до този момент не само в България, на Балканите, но и в повечето Европейски страни, няма конкретно обособена рубрика посветена на тази тема. Поредицата е в противовес на многобройните ловни предавания плъзнали по националните и кабелните телевизии в страната.

Травъл ТВ също има рубрика, в която представя ловните стопанства в България, както и ловуването като практика в целия свят. Разликата е в това, че в „Wild life” на Стилян Къдрев например, зрителите няма да видят кървави кадри на животни, които биват отстрелвани, след това в ефир изкормвани, влачени със скъпи джипове и т.н както наскоро гледах по една от нашите кабелни телевизии. И всичко това на фона на вулгарни и просташки реплики от страна на участниците във филма. Идеята ни е да представим пред зрителите възможно най-много гледни точки. Едни обичат да ловуват, други се обявяват против това, правят протести и демонстрации против използването на естествена кожа в бита и модата, убийството като спорт. Това е сблъсък. Цивилизационен сблъсък, обясни Степан Поляков, криейтив директор на първата телевизия за приключения и пътешествия в Източна Европа.

„Танцът на мечките” първото заглавие от поредицата. Филмът е създаден в студиата на Травъл ТВ, по предоставени от фондация „Четири Лапи” материали. А в неделя, в програмата на телевизията, ще бъде излъчен филма „За хората и хората” на Стилиан Иванов, който съдържа ужасяващи, тайно заснети кадри в кучешките приюти. Някои от предстоящите заглавия, включени в рубриката са: „Кървав лед”, който разказва за превърналото се в спорт, убийство на малки тюленчета в Канада, както и протестните акции на фондация PETA, проведени в най-големите и луксозни модни магазини в света, по подиумите по време на ревюта на известни дизайнери, на площади, върху покриви.... Как звездите на киното, спорта и музиката правят акции, демонстрации и голи фотосесии. Памела Андерсън, Пиърс Броснан, Дениз Родман са само част от хората, обявили се в защита на каузата за етично отношение към животните, които могат да бъдат видяни в някои от епизодите. В момента се подготвя и филм за крокодили, които биват упоявани, за да участват в шоу програми. Кадрите са заснети от един от  екипите на Травъл ТВ по време на пътуването си в Тайланд.

Телевизията предупреждава, че филмите не са подходящи за лица под 12 годишна възраст, както и за хора с лабилна психика и сърдечни заболявания.

„Зверове” ще бъде част от пояса THE PLANET на Травъл ТВ.

В началото на  октомври медията обяви новата си програмна схема, според която програмата се разделя на седем пояса. Останалите са Destinations, Civilisations, Adventures, Еxtreme, Mistify. Обособен е и специален пояс за представянето на България и проекта „БГ:Искам да съм там”. Освен по кабел, телевизията се разпространява и от сателит THOR III. От скоро Травъл ТВ може да бъде гледана и по интернет на адрес www.ttvi.biz

За контакт:
Ирена Василева, Травъл ТВ
тел: +359 2 931 02 47
факс: +359 2 931 21 46
моб. +359 8 97 818 804
e-mail: office@ttvi.biz

Видяна общо: 446 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.