Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Церемония по първа копка на проекта Супер Боровец

Дата: 08.10.2007

На 8 октомври т.г. в местността Пашeница в близост до Самоков ще се проведе церемония по Първа копка на проекта Супер Боровец. На церемонията се очаква да присъстват Сергей Станишев, министър председател на Р. България, Симеон Сакскобурготски, лидер на НДСВ; Ахмед Доган, лидер на ДПС; Георги Крумов, изпълнителен директор на дружество Рила-Самоков 2004; Варит Мубарак Саид Ал Харуси, изпълнителен директор на Държавния фонд на Султанат Оман; проф. Стоян Денчев, почетен консул на Султанат Оман в България; Ангел Николов, кмет на община Самоков, депутати, представители на министерства и на обществеността в гр. Самоков.

Проектът Супер Боровец цели да развие съществуващия ски курорт Боровец в една модерна ски област с писти на световно ниво и водеща пазарна позиция в Източна Европа с потенциал за целогодишна курортна дестинация. Проектът се състои от построяването и развитието на модерни петзвездни хотели в Рила планина и на свързаната инфраструктура, на 40 км нови ски писти, лифтови системи и поддържаща техника, както и на различни спортни и развлекателни съоръжения.

Супер Боровец е планиран в съответствие с тенденциите в европейското туристическо търсене и ще бъде изцяло съобразен с най-новите европейски екологични изисквания. Ето защо неговото осъществяване ще повиши конкурентноспособността на българското предлагане на зимни туристически услуги и зимни ваканционни имоти в района на Централна и Източна Европа.

Партньори в Рила-Самоков 2004 АД, дружеството, което развива проекта Супер Боровец, са Боровец инвестмънт ЕАД с дял от 67%, включващ Equest Balkans Ltd и Държавния фонд на Султанат Оман; Община Самоков (с 25%) и Главболгастрой (8%). Проектът има всички необходими разрешителни за началото на първата фаза.

Видяна общо: 586 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Церемония по първа копка на проекта Супер Боровец
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.