Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Юнион Ивкони и Хеброс Бус са автобусните фирми на годината

Дата: 17.12.2007

Юнион Ивкони и Хеброс Бус получиха наградите за автобусни фирми на годината за международен, вътрешен транспорт и иновации в бранша

На церемония, в гранд хотел София, автобусният превозвач Юнион Ивкони спечели наградата за фирма на годината в раздела за международен транспорт. Проявата се организира, за втора поредна година, от списание Автобуси & микробуси, със съдействието на българската федерация за автобусен транспорт. Главен спонсор на събитието беше Volvo. Дружеството развива своята дейност от 1992 г. и е компания, образувана от сливането на ЕТ Ивайло Константинов - Ивкони и Юнион Трейд Къмпани ООД. През тази година фирмата, която предлага всекидневен автобусен транспорт до 90 европейски града и над 60 града в България, увеличи международните си линии до Гърция и няколко нови междуградски маршрута. Фирмата е инвестирала над 20 млн. евро през тази година за обновяване на автобусния си парк.

Хеброс Бус, от Пловдив, взе другите две награди - за вътрешен транспорт и за иновации в туризма и транспорта. Създадена през 1990 г., в момента фирмата извършва над 50 на сто от пътническите превози в област Пловдив. От 2000 г. управител на дружеството е Веселин Дошков. Фирмата обслужва над 50 направления от областната и от републиканската пътна схема. През последните 5 години дружеството разшири дейността си в транспорта, като се наложи и на пазара на международните превози. За 2007 г. сме инвестирали 5 млн. лв. в автогара Родопи, в Пловдив и покупката на 10 нови автобуса за международни превози и очакваме още 10 за общинската транспортна схема, обясни той. Фирмата е собственик на трите автогари в града - Юг, Север и Родопи, където са инвестирани 5 млн. лева.

През 2006 г. превозвачът получи сертификат за качество и екологичност по стандартите ISO 900:2000 и 14001:2004. Дружеството използва автобуси Мерцедес, Сетра, Бова, МАН и Темза. През 2008 година компанията ще довърши изграждането на новата автобаза, оборудвана с автомивка, собствени станции за зареждане с горива на 80 автобуса и ремонтът на автогара Север, каза Веселин Дошков.

На награждаването присъстваха собственици на най-големите автобусни фирми в България, председателят на парламентарната комисия по транспорт и съобщения и депутат от НДСВ Йордан Мирчев, Заместник министъра на транспорта Красимира Мартинова, директор на дирекция „Пътни превозни средства в Министерство на транспорта Галин Банков, директор на дирекция Безопастност, технически надзор, здравословни и безопасни условия на труд, при Министерство на транспорта Евгени Бояджиев, както и други представители на Министерството на транспорта, ДАА, КАТ, Столичната община. Специално за събитието пристигна г-н Микеле Ферара – главен мениджър за регион Изток на Volvo. Гостите бяха забавлявани от дует Ритон, Георги Мамалев и танцова формация Роберта.

Видяна общо: 985 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Юнион Ивкони и Хеброс Бус са автобусните фирми на годината
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.