Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Чернокожите скиори направиха годишната си среща в курорта Аспен в началото на февруари

Дата: 22.02.2009

НЕГРАТА В АСПЕН, КАТО РУСКИТЕ НОВОБОГАТАШИ В КУРШЕВЕЛ

Луксозният планински курорт Аспен, който се намира в щата Колорадо, се промени до неузнаваемост през първата седмица на февруари. Градът и околностите му бяха наводнени от афро-американци, членове на Националното братство на скиорите. Въпросното „черно братство” се е появило в началото на 70-те години на ХХ век, като форма за борба с дискриминацията, а тя се изразявала предимно в това, че черните не карали ски.

И ето, че сега четири-пет хиляди „братя” се събраха на ежегодната си среща в Аспен, нарушавайки обичайния подреден и респектиращ ред на курортния живот. Стори ми се, че те се държат като нашите хора в Куршевел - шумно, дръзко и предизвикателно. Сякаш се опитваха да докажат, че не са по-лоши от другите...

Но най-комфортният съвместен живот се води там, където никой не се опитва да доказва нищо на никого. Тъй че в течение на една седмица аз поживях в кожата на „местен”, а местните чернокожи се държаха като „руски новобогаташи”. Не ги обикнах.

Константин Ремчуков, Независимая газета

Видяна общо: 658 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Чернокожите скиори направиха годишната си среща в курорта Аспен в началото на февруари
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.