Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Велинград - СПА столица на Балканите

Дата: 01.07.2009

Д-р Гасан Аиди - президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) е специален гост на БХРА по случай предстоящата официална церемония по връчването на приза “Велинград - СПА столица на Балканите”. В рамките на програмата си в България гостът ще посети културно-исторически забележителности и туристически обекти на членове на асоциацията в София, Велико Търново, Търговище, Варна, к.к. Златни пясъци, к.к. Албена, к.к. Слънчев бряг, в.к. Свети Тома, Казанлък и Велинград.

По покана на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград, член на БХРА, с подкрепата на Държавната агенция по туризъм, от 1 до 12 юли 2009 г. на официално посещение в България е президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA - International hotel and restaurant Association) д-р Гасан Аиди.

В рамките на предварителната програма на БХРА г-н Аиди и представители на Балканския алианс на хотелиерските асоциации ще посетят от 2 до 8 юли т.г. културно-исторически забележителности и туристически обекти на членове на БХРА в София, Велико Търново, Търговище, Варна, к.к. Златни пясъци, к.к. Албена, к.к. Слънчев бряг, в.к. Свети Тома, Казанлък и Велинград.

През седмицата на посещението на известният експерт в България са включени пресконференции с д-р Румен Рашев, кмет на община Велико Търново, д-р Красимир Мирев, кмет на община Търговище и с г-н Кирил Йорданов, кмет на община Варна; среща с г-н Николай Йорданов, кмет на община Несебър, с членове на управителния съвет на БХРА, с членове на съюза на хотелиерите в к.к. Златни пясъци, с членове на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, с екипа на к.к. Албена и СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг”.

След обиколката в страната чуждестранните гости ще се присъединят към стотиците участници и членове на БХРА и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград в празника по повод официалната церемония по връчването на приза “Велинград - СПА столица на Балканите” под патронажа на президента на РБългария г-н Георги Първанов.

Вчера следобяд, след кацането му в София, д-р Аиди беше поканен на работна среща с г-жа Анелия Крушкова, председател на ДАТ. В интересния професионален разговор участие взеха Благой Рагин, председател на БХРА и членовете на УС на БХРА – Златко Златанов и доц. Соня Алексиева. На срещата присъстваха и г-н Дончо Таневски и г-н Бранко Кривокапич от BAHA, както и заместник-председателят на ДАТ – г-н Станислав Новаков.

Д-р Гасан Аиди, Президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) е с 30-годишен опит в хотелиерската индустрия. Избран е през 2006 г. в Ница, Франция за президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA). Асоциацията е учредена в Париж през 1946 г. и представлява над 200 000 хотела и 6 млн. ресторанта в целия свят. Д-р Аиди е признат от ООН като гласа на частния туристически сектор в световен мащаб. Преизбран е за президент на асоциацията през 2008 г. за още две години, след като няколко години заема длъжността изпълнителен вицепрезидент за хотелиерство и регионален вицепрезидент за Близкия Изток. Освен това изпълнява длъжността вицепрезидент за Арабската хотелиерска асоциация от 2006 г.

Дългогодишният му опит в международната дейност в туризма продължава да му служи в качеството му на президент на IH&RA.Участва като основен лектор на значими конференции за хотелиерската промишленост в Кайро, Лондон, Барселона, Мадрид, Давос, Ню Делхи, Пекин, Женева, Париж и Тунис, Шарм Ел Шейх, Ел Гуна, Охрид, София, Картаген (в Колумбия), Доха, Риад, както и в Сърбия и Черна гора по важни въпроси, свързани с проблемите на туризма в света.

Д-р Гасан АИДИ е председател и главен изпълнителен директор на АИДИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ХОТЕЛС (САЩ), с три търговски марки: Royal Regency International Hotels, Royal Monceau Hotels Group (7 хотела и 2000 стаи), Cham Palaces and Hotels (15 хотела и 6000 стаи) с офиси и дъщерни дружества в САЩ, Египет, Ливан, Сирия, Йордан и ОАЕ. Той контролира всички операции и дейностите по маркетинг и развитие на трите марки луксозни хотели в целия свят. AIDI HOTELS GROUP се състои от 16 луксозни обекта в Близкия Изток, като 5 други предстои да бъдат открити в Абу Даби, Марса Алам (Египет), Минск (Беларус), Малинди (Кения), Берлин (Германия).

© Соня Алексиева, БХРА

Видяна общо: 727 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.