Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

НБУ организира юбилеен колопоход

Дата: 11.07.2009

Организаторите са подсигурили колелета и за тези, които желаят да вземат участие, но нямат велосипед

Нов български университет провежда на 11 юли, от 9:30 часа, традиционния колопоход по повод закриването на академичната 2008/2009 г. Събитието е под патронажа на ректора на университета доц. д-р Сергей Игнатов и се организира от Студентски съвет на НБУ, Клуб на журналиста и ПР-а – НБУ и Софийски колоездачен клуб 1889.

Тази година за първи път към събитието се включва и неправителствена организация Велоеволюция, която ще отправи предложение към столична община за изграждане на велоалея от НБУ до езерото Ариана.

Походът ще тръгне от централния вход на НБУ. Организаторите са подсигурили колела за тези, които желаят да вземат участие, но нямат велосипед. Маршрутът на колопохода тръгва от НБУ, минава през Околовръстното шосе, спира на площада в Банкя за почивка и провеждане на томбола с много награди за всички участници и се завръща в Нов български университет за връчване на наградите.

Очаквани официални гости:

  • Бойко Борисов - кмет на София
  • Румен Дунев - деветкратен шампион на България по автомобилизъм
  • Ивайло Габровски - колоездач № 1 на България)
  • Блаже Колев - председател на най-старото колоездачно дружество в България
  • Митко Шалев - заместник-председател на колоездачно дружество в България
Видяна общо: 729 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.