Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Яхтинг БГ къп 2009

Дата: 12.07.2009

Яхтата Ронин води в генералното класиране във ветроходната регата Яхтинг БГ къп 2009, след втория ден на надпреварата. Състезанието се провежда на край Несебър, като е част от календара на Българската федерация по ветроходство.

Ронин, с капитан Николай Медаров, от клуб Свети Никола, остана на трето място след втория етап на регатата, но след осредняването по коефициент IRC оглави класирането.

Общият награден фонд на надпреварата е 15 хил. лева, като ще бъде разпределен между заелите призовите места в отделните класове, както и между първите трима в генералното класиране.

"Опитахме се да направим състезание за ветроходците, а не да градим Пи Ар за себе си. Виждам, че състезателите са доволни, което ме радва", каза единият от съсобствениците на Яхтинг БГ Момчил Николов.

Въпреки финансовите трудности той е доволен от подкрепата на спонсорите. "Напоследък не е имало толкова голям награден фонд в България. Ние за първи път организираме регата и е много добре, че участват около 40 плавателни съда", добави той.

Първият етап в петък беше спечелен от яхта Приморско, с капитан Валентин Николов (ОМК Приморско), докато във втория триумфира Standart asset management с капитан Ивайло Гаврилов (ЯК Кап. Г. Георгиев).

Видяна общо: 644 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.