Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Автобус на Юнион Ивкони пламна в Италия

Дата: 10.07.2009

Автобус на българската фирма Юнион Ивкони се е запалил в град в Северна Италия в четвъртък вечерта. Изгоряла е почти цялата му задна част. Няма пострадали при пожара, овладян от италианските пожарникари.

Пътниците, сред които е имало малки деца и възрастни хора, се оплакаха от лошата организация и някои от тях се канят да съдят превозвача. Вчера сутринта те пристигнаха в София - били са превозени до Хърватска от друга фирма и оттам ги е докарал автобус на Юнион.

"Напълно адекватно сме реагирали, според законите на ЕС. Такава организация и в Германия няма да видите, а който твърди обратното, нека се покаже - сами ще го съдим за клевета", заяви шефът на Юнион Ивкони, Ивайло Константинов. Според него от 50 пътници само двама били недоволни. Автобусът бил марка Bova и според Константинов най-вероятната причина е прегрял двигател от жегата.

Това е пореден инцидент с автобус на фирмата, след като шофьор на Юнион Ивкони загина и 20 души бяха ранени при тежка катастрофа през май 2007 г. Тогава автобусът, движещ се с несъобразена скорост, се блъсна в циментовоз на магистрала Хемус.

Видяна общо: 570 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.