Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Варна върна високата туристическа такса

Дата: 21.07.2009

Варненският общински съвет отмени собственото си решение от май за намаляване на туристическата такса. Преди два месеца съветниците свиха таксата с 31 гласа "за" и нито един "против". Тя бе намалена от 17 до 50 стотинки, за различните категории хотели. Мотивът на общинарите, от почти всички партии, тогава беше, че в условия на криза браншът се нуждае от подкрепа. Впоследствие решението бе оспорено от кмета Кирил Йорданов. На сесията вчера едва 8 съветници се възпротивиха на жалбата му и на практика върнаха по-високите такси.

Така за 2010 г. хотелите с 1 и 2 звезди ще плащат на общината по 70 ст. за всяка нощувка, а тризвездните - по 80 ст. Таксата за хотелите с 4 и с 5 звезди ще е съответно 1.10 лв. и 2 лева.

Хотелиерите са най-бесни на ГЕРБ, тъй като в предизборните срещи формацията на Борисов бе поела най-твърд ангажимент за свиване на таксата. Повечето от герберите гласуваха "въздържал се" вчера. "За пореден път преди избори се обещава едно, а на практика се прави друго", ядосваха се туристически предприемачи.

Видяна общо: 516 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.