Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гостоприемство, професионализъм и кулинарни традиции в ресторант Нова Мизия

Дата: 03.07.2009

В рамките на програмата на д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, в България неговите работни срещи и посещения продължиха в Търговище, Варна, к.к. Албена и к.к. Златни пясъци

На 3 юли т.г. в Търговище се състоя пресконференция, в общината, с участието на кмета д-р Красимир Мирев и официалните гости. Кметът на града представи развитието на туризма в Търговище и региона, както и направените до днес инвестиции за развитието на културния туризъм. Своите мнения за шансовете на града като туристически център споделиха още Тодор Янакиев, член на УС на БХРА и Благой Рагин, председател на БХРА. Д-р Г. Аиди отговори на въпросите на журналистите и се запозна с историята на града и успехите му във винопроизводството.

По-късно гостите посетиха ресторант Нова Мизия, където домакин беше Тодор Янакиев, собственик на ресторант Нова Мизия, член на управителния съвет на БХРА. Той и семейството му посрещнаха председателя на IH&RA и представиха професионалната работа на екипа си в кулинарията - специалитети от националната и местната кухня. Възхитен от посрещането и оказаното гостоприемство, д-р Аиди и гостите пожелаха да се снимат лично с екипа на ресторанта.

Ресторант Нова Мизия e наследник на стария ресторант Мизия, известен в цяла България и Европа. Намира се на площад Свобода, в центъра на гр. Търговище, в съчетание с обновения хотел Мизия. Известен като прекрасно място за провеждане на увеселителни мероприятия, семинари, пресконференции, презентации и др. ресторант Мизия привлича гости от близо и далеч с перфектна кухня и първокласно обслужване. Не случайно годишната награда на БХРА за 1997 г. - “Ресторантьор на годината” беше присъдена на Тодор Янакиев.

Ресторантът днес е бутиково съчетание от няколко заведения, които удовлетворяват изискванията на всички гости на комплекса. Сред тях са заведение за бързо хранене с барбекю и пещ за пици и пърленки, клуб-ресторант, където се намира клуба на Ротари клуб - гр. Търговище. В салона на виното могат да се дегустират най-елитните вина от цялата страна. Лятна градина с водна атракция “общува” със всички заведения. Обслужващият екип е перфектно подготвен, както в кулинарията, така и в сервирането.

БХРА

Видяна общо: 780 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Гостоприемство, професионализъм и кулинарни традиции в ресторант Нова Мизия
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.