Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ВУЗ подготвя специалисти по рибарство

Дата: 15.06.2009

Тракийският университет е първият вуз у нас, който ще подготвя специалисти по рибовъдство и аквакултури. „Специалността получи акредитация и за новата учебна година ще приемем първите 50 студенти – 30 редовно и 20 задочно”, съобщи зам.-ректорът на старозагорския университет Иван Въшин.

На практика това ще бъдат първите специалисти по развъждане и опазване на рибното богатство, завършили у нас. За развитие на този перспективен бранш се предвидени милиони левове по няколко европрограми, припомнят експертите.

Кандидат студентската кампания в Тракийският университет бе открита официално днес. За новата учебна година той ще приеме общо 1250 студенти в 25 специалности. Вузът признава оценките от предварителните изпити и матурите. Първият изпит – по биология, е на 9 юли. Кандидат студенти могат да избират между тема и тест, но темата е задължителна за двете най-предпочитани специалности - хуманна медицина и ветеринарна медицина, припомнят от ректората.

Видяна общо: 708 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.