Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Иберийска страст в София - средиземноморска гурме вечер

Дата: 13.06.2009

За първи път в България беше представена традиционна португалска китара в изпълнение на Антонио Еущакиу и ансамбъл Атлантико

На 13 юни 2009 г. в камерна зала България, като част от програмата на „Софийски музикални седмици”, с партньорството на Българско гурме общество, се състоя тематична вечер, посветена на иберийското изкуство. За първи път в България беше представена традиционна португалска китара в изпълнение на Антонио Еущакиу и ансамбъл Атлантико (Португалия).

Концертът MUSICA IBERICA беше последван от Средиземноморска гурме вечер в мраморното фоайе на зала България. Испанският топ готвач Хосе Луис Руиз Комино, главен готвач на Josito’s Catering, подготви средиземноморски деликатеси с продуктите на „Силвекс комерс”. Освен в средиземноморската кухня, Хосе Луис е титулуван и в готварска школа в Швейцария. Носител на престижни награди, той е готвил е пред отбрана публика като крал Хуан Карлос, принц Рение, членове на Ватиканския папски двор, световни величия като Хосе Карерас и Пласидо Доминго.

Менюто на средиземноморската гурме вечер Иберийска страст беше съчетано с официалното вино на „Софийски музикални седмици” Chardonnay & Aligote на Trakia Estate. То включваше:

  • октопод по галисийски с качуелос
  • пълнена новозеландска мида в собствен сос
  • кану от калмари по кантабрийски
  • мида Сен Жак с дресинг Ромеско
  • салпикон от морски дарове по средиземноморски с емулсия от бяло балсамико
  • тапа сладкиш от маринована сьомга
  • тапа от червена риба тон с карамелизирана ябълка

Кетърингът на Хосито е фирма с висок професионализъм, ръководена от младия главен готвач Хосе Луис Руиз Комино, който е един от десетте топ готвача и сомелиера в Европа. Фирмата е насочила своите усилия към въвеждането на нов и качествен продукт на все още неразвития в кулинарно отношение български пазар, а именно прословутата средиземноморска диета, здравословната и качествена храна, която придружена от майсторството на шеф-готвача г-н Комино, дава възможност на кулинарните ценители в България за първи път да усетят и да се насладят на кулинарните тайни от Средиземноморието. Според г-н Комино храната се възприема първо със зрението, после с обонянието и едва накрая като вкус. Затова и само на "прима виста" кулинарният любител може да оцени великолепните испански деликатеси като Паеляс, Тортиляс, Тапас, Пинчос, Октопод по Галисийски и т.н.

Видяна общо: 606 рейтинг: 0.16





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Иберийска страст в София - средиземноморска гурме вечер
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.