Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Трофей Домейн Бойар

Дата: 27.10.2011

Поздравления за победителите в националния конкурс Сомелиер на България 2011 г.- Трофей Домейн Бойар

Българска асоциация на сомелиерите (БАС) проведе за шести път националния конкурс Сомелиер на България 2011 г. - Трофей Домейн Бойар с любезното домакинство на Интерпред - София. След оспорвана надпревара призовите места спечелиха:

І място - Георги Михов за ресторант The residence
ІІ място - Живка Тренчева за ресторан Pastoran
ІІІ място - Ивайло Йотов за Cult gourmet Catering и Слави Райчев за Adis cook and book

По време на конкурса сомелиерите трябваше да разпознаят следните вина:

Шардоне барик 2009, Домейн Бойар
Ризлинг, Шлумберже 2007 Алзас, Франция
Совиньон блан, Алто Адидже 2010, Италия
Пино ноар 2010 Домейн Бойар
Каберне Фран 2008 Едоардо Миролио
XR Мерло 2008 Домейн Бойар

Определено дегустацията затрудни състезателите, но те показаха много добър професионален изказ и охарактеризираха добре всички вина за 6 минути. Конкурсът включваше и разпознаване на високоалкохолни напитки, декантиране на вино от серията Квантум на Домейн Бойар и сервиране пред журито за 5 минути, сервиране на Шампанско Moet Chandon, меню за съчетаване на храни и напитки и др.. Само първенецът успя да счупи рекорда с 2.5 минути, подгласничката "закова" на 5 минути, а останалите двама пресрочиха времето, което по регламент означаваше, че не са се справили със задачата. По време на състезанието журито задаваше въпроси на български и чужд език с повишена трудност, с цел да провери езиковата подготовка на състезателите.

Първенецът взе трофеят на Домейн Бойар – статуетка, символ на престиж и носител на бъдещи обучения, които спонсорът ще финансира. Също така и луксозна дървена кутия със специални вина от серията Enoteque. Останалите финалисти получиха специална селекция вина на Домейн Бойар. Всички участници бяха наградени с кошница с вкусни сирена на фирма Жоси, а по-случай 10 годишният юбилей на БАС, ресторанти Табиет поднесоха празнична торта с логото на събитието.

Видяна общо: 884 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.