Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Фестивал на етнографския и антропологичен филм, София

Дата: 15.12.2011

Три филма на ТВТ ще бъдат показани на Фестивала на етнографския и антропологичен филм в София
Събитието се провежда между 15 и 17 декември в конферентната зала на софийския университет Св. Климент Охридски

С три филма, произведени за телевизия Туризъм, ще се представят нейните автори Стоян Радулов и Симеон Мильов на предстоящия в София Фестивал на етнографския и антропологичен филм. Неговото второ издание с тема „Балкани” ще се проведе между 15 и 17 декември 2011 г. в конферентната зала на софийския университет „Св. Климент Охридски”. Показваните там филмите ще бъдат разделени в няколко секции.

„Старовремска жътва” е авторският филм на Симеон Мильов с оператор Симеон Григоров, с предстоящ публичен показ на фестивала. Той е от поредицата на Телевизия Туризъм за селски туризъм и обичаи. С лентата „Между полумесеца и кръста”, посветена на алевиите от Лудогорието, както и с „В Кавракирово с песен на зурни” за необичайната традиция на зурнаджийството в това това малко българско село, ще бъде представен отговорният и програмен редактор на телевизията Стоян Радулов.

Сред авторите от българска страна са още доц. Д-р Веселка Тончева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към БАН, която ще представи филмите „Хурката“, „Къната“ и „Сурва – ритъм и звук“. Ще участват още Николай Ненов, както и няколко имена от останалите балкански държави. Балканите са необятна тема и чрез подготвената филмова програма ще бъдат показани през различни гледни точки.

Второто издание на фестивала, както и миналогодишното, е ориентирано към широката публика и се стреми да подтикне младото поколение изследователи да създават прозиведения в полето на визуалната антропология. Фестивалът на етнографския и антропологичен филм няма състезателен характер и се организира с популяризаторска и образователна цел от Сдружение за културни инициативи, в патньорство с катедра Етнология, към софийския университет, академичното етноложко сдружение и издателство Вакон. Медийни партньори са списание The Explorer, телевизия Туризъм (TVT) и сайтът www.see.bg.

И тази година, входът за трите фестивални дни остава свободен.

Подробности за програмата, участниците и филмите на фестивала вижте на http://feaf.wordpress.com.

Телевизия Туризъм (TVT)
тел.: 088 8087476 или набирайки директно 088 TOURISM или 0 TV TOURISM
поща: tvt@see.bg

Видяна общо: 656 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Фестивал на етнографския и антропологичен филм, София
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.