Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Мариана Спасова смени Ирина Никулчина на председателското място в Туристическа асоциация Банско

Дата: 15.12.2011
Туристическа асоциация Банско
Мариана Спасова - председател на Туристическа асоциация Банско

На 15 декември се състоя годишно отчетно-изборно събрание на Туристическа асоциация Банско

През изтеклата година управителния съвет положи доста усилия за решаване на проблемите на туристическия бранш както на регионално, така и на национално ниво – дадени бяха предложения по новия Закон за туризма, по повод въвеждането на новия туристически данък, борбата с нелоялната конкуренция. ТАБ организира празненствата при връчване на наградата на Банско "Зимна столица на Балканите", бе съорганизатор на няколко от събитията в календара на Община Банско – Оперния фестивал, Дни на Банско в Кавала, състезание по планинско колоездене, планинарския филмов фестивал, подкрепя Джаз фестивала, оказва съдействие при провеждането на състезанията за световната купа в курорта. Съвместно с община Банско традиционно участва на няколко туристически борси, в работни срещи с представители на туристическия бизнес от различни страни, които имат интерес да изпращат туристи в Банско.

Изказана бе благодарност на управителния съвет и на досегашния председател. Обсъдено бе предложение до общината за подкрепа при осъществяването на контрол по спазването на Закона за туризма на територията на община Банско.

Съгласно чл. 64 ал. 1 т. 4 от ЗТ контролът по спазване на закона и по издадените въз основа на него нормативни актове се осъществява и от кметовете на общините, които от своя страна имат право да привличат експерти в съответната област. Общото събрание на ТАБ предлага на общинската администрация съдействие от експерти, за да се засили контрола. Сериозни са проблемите вследствие на неспазването на закона – туристическа дейност, извършвана от нерегистрирани по българското законодателство туроператори и туристически агенти, нелицензиран туристически превоз, некатегоризирани обекти. Местните хотелиери и ресторантьори изразиха своето намерение да се борят за равнопоставеност и спазване на закона. В писмо до кмета на Банско г-н Икономов представителите на туристическия бранш поискаха общината да изпълни дадените от закона правомощия за осъществяване на контрол по спазването на Закона за туризма.

Мариана Костадинова Спасова е одена на 9 VІІ 1965 г. в Банско. Завършила е технически университет в София. Има допълнителна квалификация по счетоводство, мениджмънт и реклама. От 1996 г. се занимава със семейния бизнес в София, а от 2004 г. и в родния си град Банско. Собственик и управител на семеен хотел Кралев двор. Омъжена с две деца.

Илияна Щерева - ПР и комуникации на УС на ТАБ

Видяна общо: 717 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Мариана Спасова смени Ирина Никулчина на председателското място в Туристическа асоциация Банско
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.