Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Форум Туризъм Италия - България

Дата: 23.03.2011

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕДСТАВЯНЕ НА РЕГИОН САРДИНИЯ

Форум Туризъм Италия - България
Дестинация Сардиния
24 март 2011 г.
Гранд Хотел София 10.00 ч.


Италианска търговска камара в България и Център за услуги на фирмите (Специална агенция на търговска камара на гр. Каляри - Италия), в сътрудничество с Българска туристическа камара, организират туристически бизнес форум с представяне на регион Сардиния и последвали двустранни бизнес срещи между български и италиански фирми, туристически агенции, туроператори, хотелиери, представители на институции и браншови организации от сектор туризъм.

Пресконференцията на събитието ще се проведе заедно с откриване на фотографска изложба „Пътуване из Сардиния”, последвана от италиански аперитив

23 март 2011 г. 11.00 ч.
Червената къща – Център за култура и дебати
ул. Любен Каравелов 15

По време на туристическият форум участие ще вземат:

  1. МАРКО МОНТЕКИ - президент на Италианска търговска камара в България
  2. ФРАНЧЕСКО ДЕ СТЕФАНИ - посолство на Република Италия в София
  3. ИВО МАРИНОВ (поканен) - зам. министър на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма
  4. проф. ЦВЕТАН ТОНЧЕВ - председател на Българска туристическа камара
  5. СИСИННИО ФАДА - президент на Център за услуги на фирмите – Специална агенция на Търговска камара в гр. Каляри
  6. ЕНРИКО МАСИДА - главен секретар на Търговска камара на гр. Ористано, област Сардиния
  7. ВИНЧЕНЦО КАННАС - президент на АСПЕН - Специална агенция на Търговска камара на гр. Нуоро, област Сардиния

Програмата предвижда активни дискусии и представяне на позиции по актуални теми свързани с туристическата индустрия, видове туризъм и задълбочаване познанията за туристическия продукт на Остров Сардиния, който се отличава с иновативност и богата палитра от природа, силни традиции и характерна еногастрономия.

Целта на събитието е да се разкрие потенциала на България, като нова и нетрадиционна туристическа дестинация, както и възможността да се заимстват добри практики от италианския туристически бранш.

Фотографската изложба „Пътешествие из Сардиния” се състои от два раздела снимки, всеки един от които разказва по своему за остров Сардиния.

Първият раздел, озаглавен „Картички”, се състои от поредица фотографии - пейзажи, хора, празници и мигове от ежедневието, развеждащи ни из многообразието от характерните за острова визии: заслепяващите с белотата си плажове, непокътнатата красота на природата, многолюдните традиционни празненства, възвръщането и опазването на древните занаятчийски умения.

Във втория раздел, озаглавен „Ракла”, доминира по-изтънчената и интимна тоналност на повествованието, придаваща на детайлите от традиционните облекла въздействието на абстрактните картини, а облечените в тях жени разкриват общочовешките чувства и трепети. Фотографът от Нуоро Паоло Бианки ни представя поредица от портретни фотографии, озаглавена „Вълшебници с тиаджола”. Женските лица, придобили още по-голяма загадъчност от обвиващата плътно лицата им лента (наричана на сардински тиаджола) вълнуват с редуването на вътрешни трепети и магическо излъчване, смесвайки отгласи от миналото с настоящето.

В допълнение можем да видим инсталация от традиционни сладкиши, които, благодарение на сръчните ръце на своята създателка, придобиват впечатляващи и рядко срещани форми, наподобяващи бижута, дантели и бродерии.

Борислава Лазарова - комуникации и реклама при Италианска търговска камара в България 
ул. Оборище 1, вх. В, ет. 6
тeл.: +359 2 846 32 80, 846 32 81
Мобилтел: +359 882 598 863
E-mail : 0Hpr@camcomit.bg
Web: www.camcomit.bg

Видяна общо: 621 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.