Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Черен списък за туроператорите, водещи алкохолни туристи

Дата: 16.08.2011

На фона на дебата за цялостния образ на туризма и постоянните инциденти и оплаквания в големите курорти по морето в последните дни беше лансирана нова идея - да бъде създаден черен списък на компаниите, водещи алкохолни туристи в страната. За нея съобщи членът на съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

Няколко хотелиера по Черноморието споделиха, че на този етап не са запознати с идеята и не е ясно дали ще получи подкрепа от целия бранш. По думите на Веселин Налбантов, обиколките на заведенията по морето се организират от няколко скандинавски и германски компании, които правят такива още в Испания, Португалия и Турция.

"Алкохолните туристи пречат на всички останали. Отделно фирмите, които организират посещенията на чужденци с цел алкохолен туризъм, нарушават закона, тъй като в организираните обиколки се включват и непълнолетни туристи. Затова трябва да бъде създаден черен списък на тези компании и хотелиерите да не сключват договори с тях през следващите сезони" - коментира Налбантов.

Идеята, все още, не е обсъждана в бранша и не е ясно дали ще бъде приета. Част от тях изразиха песимизъм, че реално такова обединение на сектора може да се случи, и предложиха да се въведе по-строг контрол върху алкохолните турове.

Обиколките по баровете, в които понякога участват и непълнолетни, се практикуват широко в повечето големи курорти по морето в последните няколко години. Обикновено се организират групи от една националност, които имат свои водачи и посещават различни заведения. Понякога тези групи достигат и до 150-180 човека, а събираните такси от всеки турист са между 10 и 30 евро извън консумацията в заведенията.

От тази година дружеството Слънчев бряг АД въведе лицензионен режим за алкохолните турове, като те могат да се извършват от регистрирани компании при определени правила. Например максимално в един тур трябва да има 195 души, а последното посетено заведение да бъде в полунощ. Според местните хотелиери мерките не са предотвратили инцидентите в курорта, нито са довели до намаляване на шума от големите компании.

Дарик радио

Видяна общо: 821 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Черен списък за туроператорите, водещи алкохолни туристи
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.