Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Икономическото министерство търси туристическо аташе в Москва

Дата: 22.08.2011

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е обявило конкурс за избор на представител на България по туризма към мисията в Москва, става ясно от обява на ведомството.

Кандидатите трябва да имат образование магистър в социалните, стопанските, правните и техническите науки или в сектора на отбраната и сигурността. От тях се изисква още да имат поне 6 години професионален опит, 4 от които в сферата на външноикономическите отношения, както и отлично владеене на руски език.

Конкурсът ще бъде проведен на два етапа - първоначален подбор по документи и събеседване с допуснатите на следваща фаза кандидати.

Туристическият аташе на България в Москва ще бъде първият задграничен представител на сектора. Очаква се такъв да бъде назначен и на другия ключов пазар за бранша - Германия, като все още не е ясно кога ще бъде обявен конкурс за подбор.

Туристическият бранш е вторият, който ще има специализирани аташета в чужбина извън търговските. Такива вече има за селското стопанство в Париж и Брюксел, където постовете бяха заети съответно от бившия PR на агроминистерството Веселина Евдокимова и от уволнения директор на фонд Земеделие - Светослав Симеонов. И двамата бяха избрани без конкурс. Ведомството на Мирослав Найденов планира да изпрати и аташета в Берлин и Москва.

Видяна общо: 713 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Икономическото министерство търси туристическо аташе в Москва
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.