Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиери от Слънче бряг искат оставката на Иво Маринов

Дата: 25.04.2013

Управителният и контролният съвети на Съюз на собствениците – Слънчев бряг настоява незабавно да бъде поискана оставката на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов

Хотелиерите настояват за оставката на Маринов, поради пълното неглижиране и бездействие от негова страна, на решаването на проблемите в най-големия ни Черноморски курорт - Слънчев бряг. Писмото с искането е изпратено до премиера Марин Райков и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев.

"В качеството му на заместник-министър на МИЕТ и на Председател на Борда на Слънчев бряг АД, Иво Маринов от години е подробно запознат с проблемите на комплекса и най-вече с конфликта за собствеността и стопанисването на инфраструктурата в зона изток на к.к. Слънчев бряг.
Съдебните институции - Административен съд-Бургас и Върховен административен съд ясно и категорично са постановили с решения, че заповедите на изпълнителния директор на Слънчев бряг АД за регулиране на пътното движение на територията на Слънчев бряг са нищожни и противозаконни и дружеството няма право да администрира процесите в курорта. Независимо от този факт, ръководството на Слънчев бряг АД си позволява отново и през предстоящия летен сезон да въвежда и прилага за поредна година същия контролен режим" - се казва в писмото.

Хотелиерите считат, че с бездействието си заместник-министър Иво Маринов не само грубо нарушава изпълнението на решенията на съдебните институции, но и създава предпоставки за обогатяване на Слънчев бряг АД чрез осъществяване на дейности по въвеждането и поддръжката на един контролен режим, които са противозаконни.

От Съюза на собствениците изразяват надежда, че премиерът и министърът на икономиката, енергетиката и туризма ще вземат спешни мерки за незабавното отстраняване на заместник-министър Иво Маринов от длъжност.

Видяна общо: 590 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Туристически живот | Хотелиери от Слънче бряг искат оставката на Иво Маринов
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.