Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Инфотур до Виетнам с Аква Тур Мега Шоп

Дата: 12.10.2013
Инфотур до VIETNAM
Инфотур до Виетнам с Аква Тур Мега Шоп

Инфотур до VIETNAM
12 – 22.10.2013
11 дни / 8 нощувки

ДЕН 1 петък 12.10.2013
Изпращане на летище София, Терминал 2. Полет до Ханой през Доха, Катар с Qatar airways в 16:30ч.

ДЕН 2 събота 13.10.2013
Пристигане на летище Ханой в 15:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер.
Обяд в местен ханойски ресторан.
Съвременната столица на Виетнам, Ханой, все още пази тайната и очарованието на миналите векове. Тесните улички и традиционни къщи и магазини ви подканват на вълнуваща разходка, а многото красиви места като езера, паркове, озеленени булеварди и паметници дават на града дух на елегантност и хармония с природата – уникален град сред азиатските столици.

Посещение на Храма на литературата
Храм на литературата: красива поредица от дворове и сводове, този паметник е един от най-добре запазените примери на традиционната виетнамска архитектура. Основан през 1070 и посветен на Конфуций, той също е бил място на първият университет на Виетнам.
Целият комплекс се състои от пет живописни двора:
Първият двор се разполага на входа, където е разположена главната порта, украсена с два каменни дракона. Над вратата е запазен надписът „Ha Ma”, който напомня на посетители на културната забележителност да слязат от коня си. Вторият двор води до Храма на литературата. Мястото е украсено със зелени храсти, дървета и каменни структури.
В третия двор се намира красиво малко езерце. Околността на езерото е изографисана с надписи, които удостояват постиженията на културните дейци на Виетнам. Четвъртият двор помещава „Голямата къща на церемониите”, пред която се издига статуя на Конфуций. А в петия двор на комплекса се намира първият университет на Виетнам, основан заедно с Храма на литературата - така изглежда един съхранен античен културен център, който си заслужава да бъде посетен.

Посещение на Мемориален комплекс Хо Ши Мин. Може да се разглежда само отвън!
Разхождайки се покрай мавзолея на Хо Ши Мин, посетителите могат да се поклонят пред балсамираното тяло на Хо Ши Мин. Мавзолеят е затворен в следобедните часове на деня, в понеделник и петък и затваря ежегодно през октомври и ноември, за извършване на дейности по балсамиране. Може да се разглежда само отвън!
Продължава се до президентския дворец (може да се разглежда само отвън). Следва разходка из парка до къщата на Ho Chi Minh, обикновено жилище от две стаи, където Хо Ши Мин е живял от 1958 г. до последните си дни. Запазена в същото състояние, както по време на живота му, къщата може да се разглежда и през прозорците.
Следва посещение на миниатюрната Пагода, с единия стълб, датиращ от ХІ век. Паметникът е възстановен, след като е бил разрушен от французите през 1954 г. Днес е разположен вблизост до огромния мемориален комплекс Хо Ши Мин, в прекрасен парк, където се намира последното място за почивка на Хо Ши Мин. Ще посетите и много други музеи и паметници.

Куклено водно шоу
Една фантастична форма на изкуство, произхождаща от северната част на Виетнам.

Нощувка в Ханой.
Забележка: Ранно настаняване в хотела не се предвижда.

ДЕН 3 неделя 14.10.2013
Закуска и екскурзия до залива Халонг - разходка с дървено корабче, с включен обяд морска кухня на борда по време на круиза (4 часа).

Тръгване от Ханой сутринта към живописния залив Халонг. Пристигане на кея около обяд, качване на борда на очарователно традиционно дървено корабче за плаване през залива. Обядът ще се сервира на борда му. Ще се насладите на прекрасната гледка към скалистите островчета по пътя с такива имена като – камъка Куче, кадилница ((Dinh Huong), петел за борба и др. В основата на едно от островчетата има две прекрасни пещери, които може да посетите - Thien Cung и Dau Go. Отплаване към залива Халонг около 16:30 ч. Връщане в Ханой. Нощувка в хотела.

ДЕН 4 понеделник 15.10.2013
Ханой – Дананг – Хюе (закуска; обяд в местен ресторант)

След закуска трансфер до летище Ханой за полет до Дананг. След пристигане трансфер с автобус от Дананг до Хюе.
Хюе е град, построен през ХVІІ век и е бил столица на Виетнам повече от 140 години. В него се помещават древни храмове, имперски сгради и такива, повлияни от френската архитектура.
Посещение на гробницате на император Кай Дин. Това е последният паметник от династията Нгуен, построена между 1920 и 1931 г. Гробницата е разположена на склоновете на планината Чау E в с. Чау Чау. Към нея води дълга стълба, заобиколена от дракони. В гробницата ще видите уникални стенописи и керамични фрески.

Посещение на Стария Имперски град
Императорската цитадела е разположена в сърцето на Хюе - огромен комплекс, построен в началото на ХІХ век, по подобие на Забранения град в Пекин, стените на когото се простирали на 10 км и са били заобиколени от дълбок ров. Повечето от сградите са били унищожени от бомбардировките по време на Виетнамо-американската война, но паметниците, които са останали напомнят за дворцовия живот на династията Нгуен. Приближавайки се към града може да видите гигантския флаг на Виетнам, развяващ се от поразителната FLAG TOWER при главния вход на Имперския град. Влизайки в града ще се намерите сред просторни дворове и красиви езера с лотоси, ще посетите DIEN THO Residence – двореца, където е живяла кралицата майка. Ще видите и THAI HOA PALACE, пищно украсената зала за аудиенции, залите на мандарините и оригиналните девет урни на Династията.
Нощувка в Хюе.

ДЕН 5 вторник 16.10.2013
Хюе - Дананг – Хой Ан (закуска; обяд в местен ресторант)

Екскурзия  с лодка по река Huong Giang до пагодата Thien Mu.
Плаването с лодка по Парфюмената река ще ви отведе до емблематичната Пагода Thien Mu - елегантна осмоъгълна кула на седем нива, която се е превърнала в най-известната религиозна забележителност на Хюe. В началото на 60-те години, мястото става център на антиправителствен протест, както и известно със самозапалването на монаха Thich Quang Duc.
Трансфер от Хюе, с разглеждане на забележителностите в Дананг, на път към Хой Ан. Посещение на музея Chaм, с най-добрата колекция на изкуството Cham, която може да се срещне някъде по света. Има повече от 300 артефакти в музея, много датиращи от ІV век. Сред тях красиви скулптури, отразяващи вековната история на този период.
Посещение на Мраморните планини, състоящи се от пет каменни могили изработени от мрамор, всяка от които се казва, че представлява един от петте елемента на вселената. В най-голямата и известна могила - Thuy Son, се намират няколко естествени пещери, в които през вековете са били създадени Будистки светилища. Когато Champas управлява тази област, същите тези пещери са били използвани като индуски олтари.
Нощувка в Хой Ан.

ДЕН 6 сряда 17.10.2013
Хой Ан (закуска; обяд в местен ресторант)

Разглеждане на забележителностите в Хой Ан и разходка с корабче по река Thu Bon.
Идеално запазения търговски град Хой Ан е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1999 година. Пъстрите магазинчета и храмовете отразяват разнообразното културно наследство, датиращо от ХVІ и ХVІІ век, когато градът е бил главно пристанище за западни, китайски и японски търговци. Днес той е процъфтяващ център на традиционните занаяти. Ще се разходите по калдъръмени улички, сред последните съществуващи сгради с ниски керемидени покриви, оживения централен пазар и малкото пристанище, където са акостирали пъстро боядисани лодки. Пешеходната обиколка включва посещение на частна къща, където членовете на едно семейство са живели в продължение на векове в традиционна обстановка, на един от семейните параклиси – място за почитане на предците, на типична китайска пагода. Продължава се към музея SA HUYNH, разположен близо до покритият японски мост, в който са изложени творби от най-ранния период от историята на Хой Ан. Посещение на занаятчийска работилница и накрая разглеждане на известния покрит японски мост с пагодата, построена през 1593 г. от японската общност на Хой Ан с цел да се свърже града с китайските квартали.
В следобедните часове круиз по река Thu Bon с местна лодка, наслаждавайки се на непокътнатата природа. Ще имате спирка по пътя за да посетите грънчарско и дърворезбарско селище преди да се върнете на пристанището в Хой Ан.

Нощувка в Хой Ан.

ДЕН 7 четвъртък 18.10.2013
Хой Ан - Дананг – Сайгон (закуска; обяд в местен ресторант)
Трансфер до летище Дананг за полет до Сайгон. Трансфер.

Екскурзия до тунелите Cu Chi. Останали неразкрити от американските сили, Cu Chi тунелите са били важна база за Виетконг, по време на американската война. Разположена на площ от над 200 km, тази невероятна подземна мрежа, изкопана от човешка ръка, свързвала командния център, болниците, подслон за населението и оръжейните фабрики. Днес можете да се разхождате през района и да научите за живота тогава, да видите умело маскираните входове и сложно устроените капани и дори тунелите, някои от които са били променени за посещение на туристи.

Нощувка в Сайгон.
 
ДЕН 8 петък 19.10.2013
Сайгон зак(уска; обяд в местен ресторант)

Екскурзия до Май Ту и разходка с лодка до островите по река Меконг
Трансфер от Сайгон до Май - оживен град в богатия селскостопански район на делтата на река Меконг. Посещение на пагодата VINH TRANG - красив храм, преплел в себе си сливането на азиатския и европейския архитектурни стилове. След това следва разходка с местна лодка до островчетата по река Меконг. Ще спрете на островчето THOI SON, за да посетите овощна градина, където ще опитате плодове и чай в компанията на местна музика. Ще имате и кратко пътуване с плоскодънна китайска лодка през малките водни канали, опасващи острова като конци.

Нощувка в Сайгон.

ДЕН 9 събота 20.10.2013
Сайгон (закуска; обяд в местен ресторант)

Оживеният град Сайгон ще ви грабне с изобилието на енергия и движение - накъдето и да погледнете, виждате срещата на традиционния и модерен живот. Новият модерен облик на града чудесно стои рамо до рамо с колониалните сгради от миналото и традиционните храмове.
Вашият тур ще започне от съвременната история на града с обиколка на Двореца на обединението. Бивш Дворец на Независимостта на Президента на Южен Виетнам, тази сграда от 60-те години на миналия век е известна с щурмуването и превземането й от танковете на 30 април 1975 г., с което се е отбелязало падането на Южен Виетнам. Тя е запазена в оригиналния си вид, както са запазени и танковете, участвали в събитието, разположени в близост до входните врати.
Следва трансфер до историческия център на града, за да посетите една от най-интересните пагоди в Сайгон - EMPEROR OF JADE, катедралата NOTRE DAME и централната поща. Ще минете покрай изцяло в европейски стил забележителности, като кметството (Hotel De Ville) и Старата опера. И двете сгради може да се разгледат само отвън! Накрая ще завършите тура с посещение на централния пазар Ben Thanh, където продавачите са изложили широк спектър от стоки и занаятчийски изделия, привличащи всеки вкус.
Трансфер до летището за полет до Доха на 02.10.13 в 18.05 ч.

ДЕН 10 неделя 21.10.2013
Пристигане в Доха около 22.25 ч. Нощувка.

ДЕН 11 понеделник 22.10.13

Излитане от летище Доха около 08.35 ч.
Кацане на летище София около 15.30 ч.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуването
 • 2 снимки (паспортен формат - актуални) - за виза за Виетнам - 80 евро
 • служебна бележка от местоработата или документ от пенсионното; ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – актуално фирмено решениена на фирмата

ВАЖНО: За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители, освен валиден паспорт, да представят нотариално заведена декларация от липсващия родител, с разрешение за пътуване на детето им в чужбина. Ако детето пътува с друг близък на семейството или родственик, се изисква декларация и от двамата родители на името на придружаващият детето възръстен.

ЦЕНА НА ЧОВЕК - 1 499 ЕВРО

ЦЕНАТА НА ИНФО ТУРА Е ФОРМИРАНА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ДВОЙНА СТАЯ
НЯМА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ, ПРИ СЛУЧАИ НА ЕДИНИЧНА БРОИКА, СЕ КОМБИНИРАТ.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • самолетни билети с летищни такси
 • 7 нощувки във Виетнам хотели 4 *, вградовете описани в програмата
 • трансфери
 • самолетни билети вътрешни отсечки
 • автобусни трансфери
 • екскурзионна програма
 • нощувка в Доха
 • виза за Катар
 • професионален екскурзовод

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА ИНФО ТУРА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • виза за Виетнам
 • допълнителни екскурзи
 • входни такси, извън описаното в програмата
 • увеличения такса гориво
 • медицинска застраховка

AQUA TOUR MEGA SHOP
192, Vitosha Blvd.
1408 Sofia, Bulgaria
phone: +359 2 981 31 33, 815 54 80
fax: +359 2 815 54 99
GSM: +359 878 88 66 77
e-mail: megashop@aqua-tour.net 
AQUA TOUR SHOP 2
j.k. Lyulin 5 bl. 523, P
Sofia, Bulgaria
phone: +359 2/ 4837784, e-mail: shop2@aqua-tour.net

Видяна общо: 980 рейтинг: 0.37

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.