Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пампорово Фристайл Опен

Дата: 15.03.2015

Пампорово Фристайл Опен е част от Световния сноуборд тур за 2015 г. и ще се проведе от 15 до 18 март

Събитието вече предизвика интереса на много популярни състезатели и ще доведе в Пампорово част от световния елит на сноуборда. Сред записаните за участие, до този момент, са шампиона на Chinese National Open и US Grand Prix - Ерик Баушмън (САЩ), третия в про ранкинг листа Монс Ройсланд (Норвегия), едни от любимците на публиката – швейцарецът Майкъл Шерер и Джордан Филипс от Канада.

От родна страна, най-големи очаквания има към Петър Гьошарков, Марио Беньо и Георги Георгиев, при мъжете и младите състезатели Симеон Митрев, Камен Петров и Константин Славов, които този сезон показват много добри резултати и вече имат спечелени няколко титли на международни участия.

При жените се очертава оспорвана надпревара. На родна земя ще пристигнат няколко състезателки на много високо ниво, сред които са Urska Pribosic (Словения), Malla Partanen (Финландия) и Jenna Blasman (Канада).

Събитието е изключително атрактивно и ще бъде най-голямото подобно мероприятие на родна земя провеждало се до този момент. Трасето за състезанието ще бъде позиционирано на ски писта Стената, която се намира в центъра на ски зоната и е едно от най-видимите места в курорта. Трасето ще бъде най-голямото изграждано до този момент в региона и ще включва скокове с големина над 20 метра.

Броят на участниците в категория ще бъде ограничен до 60 човека, които ще бъдат отсяти в зависимост от позицията им в Световния ранг лист. От българска страна уайлд карт за участие имат 7 човека, но ако останат свободни места и максимума от състезатели не бъде изпълнен, останалите места ще бъдат разпределени между още родни представители.

Победителите в състезанието ще си разделят награден фонд от над 15 000 $, както и много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието.

Пампорово Фристайл Опен е фестивал, който се провежда за шести пореден път в курорта. Тазгодишното му издание ще продължи общо 5 дни и ще включи в себе си още няколко съпътстващи събития, а кръга от Световния сноуборд тур ще бъде гвоздея в програмата му.

Pamporovo Freestyle Open Fest
Предварителна програма*

14 март - събота
11:00 – Линия 1 – Барбекю в родопски стил & Jam сесия – фрийстайл ски и сноуборд!
13:30 – Half Pipe състезание – само за сноубордисти от старото поколение (33+)
15:30 – Студенец – flat butter contest?– фрийстайл ски и сноуборд

15 март - неделя
11:00 – Halfpipe – jam session ?– фрийстайл ски и сноуборд
15:00 – Градско рейл състезание в центъра на курорта – фрийстайл ски и сноуборд

Световен сноуборд тур
Програма

15 март - неделя
19:00 – Среща за приветстване и запознаване със състезателите

16 март - понеделник
10:00 – 14:00 – Официална тренировка
17:00 – Презентация на събитието и техническа конференция

17 март - вторник
10:30 – Квалификации

18 март - сряда
10:30 – Финали
22:00 – Парти

19 март - четвъртък
Резервен ден

* Очаква се програмата със съпътстващи събития да се допълни с още активности

Няколко дни преди състезанието ще бъде организирана официална пресконференция в прес центъра на БТА в София, за която ще бъдете информирани допълнително.
Организаторите могат да съдействат за интервюта и гостувания в различни предавания при предварителна заявка, от страна на заинтересованите медии.
Организаторите на събитието предоставят възможност за акредитация на медии, журналисти и фотографи, като е необходимо предварително да се свържете с тях на и-мейл media@funpark.bg.
За акредитираните медии ще бъде подсигурен транспорт, настаняване, изхранване на база закуска и вечеря и достъп до лифтовите съоръжения.

Ема Паунова

Видяна общо: 590 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.