Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Световно образование - София

Дата: 07.11.2009

Водещи 50 световни университета представят програми у нас. Сред тях са и 20 водещи британски ВУЗ-а, заради засиления интерес към обучението на Острова.

Подбор на елитни европейски университети и разширени възможности за консултации ще предложи есенното изложение на проекта "Световно образование". То се провежда на 7 и 8 ноември в столичния хотел Хилтън и на 10 ноември - в хотел Димят - Варна.

Представители на 50 топ университета ще посетят България за среща с кандидатите за обучение в чужбина. Сред тях са 20 водещи британски университети, сред които 3-тият в английската класация в областта на архитектурата и строителството Салфорд. Медийният факултет на ВУЗ-а е един от четирите в света, който предлагат възможности за стажове в студията на BBC и Media City. В България ще бъдат и представителите на 5-ият в класацията на в-к Таймс, в сферата на политическите науки Есекс юнивърсити, известен с програмите си по финанси, психология и правни науки.

Безплатни бакалавърски програми за обучение ще представи шотландският университет Абърдийн, чиито специалности по психология и медицина заемат 9-тото място в Англия. Университетът е с 500 годишна история, а лектори в него са петима лауреати на Нобелова награда по физика, химия и медицина.

За първи път се представя и 8-ят в класацията по спортни науки на Острова Бангор юнивърсити, както и лидерът в спортните науки Уорчестър, който предоставя на завършилите треньорски специалности лиценз на УЕФА.

Засиленото присъствие на водещи британските ВУЗ в "Световно образование" е резултат от интереса на българите към английското обучение. По данни на централизираната система за прием в Англия UCAS броят на кандидатствалите през тази година се е увеличил с 40 % в сравнение с миналата година. По данни на системата към момента в Оксфорд се обучават 45 българи, 17 от които са приети през миналата година.

Изложението ще представи и нови програми за безплатно висше образование в Дания, където поради големия интерес от България към магистратурите, от тази година се въвеждат 10 % квота за българи за всяка от специалностите. Важно за класирането ще е академичния успех и ранното подаване на документи.

Холандският Грьонинген юнивърсити, който е 56-ти в световната класация "Топ 100" и петнайсти в Европа ще предложи магистърски програми на английски език по над 80 специалности срещу такса от само 1 672 евро. Университетът предлага и бакалавърска програма по медицина, в която тази година са приети петима българи.

Ниски такси за магистратура предлага и холандският Вагенинген, който представя единствените в Европа магистратури по безопасност на храните, които придобиха особена актуалност с приемането на европейските норми за безопасност с въвеждането на системата НАССР в България.

Изложението представя и нови механизми за допълнително финансиране сред които стипендии от 1 000 бр. паунда за магистърски програми в британски ВУЗ, до 50 % отстъпки в таксите на отделни програми, пълна двегодишна стипендия за България от 18 000 евро за на холандският Вагенинген по програмата Биотехнологии със специализация водни технологии и др.

Проектът "Световно образование" се реализира в България от 7 години и разполага с над 50 консултанта, които посещават базите на учебни заведения партньори. В трите годишни изложения се консултират близо 10 000 български кандидати за обучение в чужбина от различни възрастови групи по програмите на над 200 чуждестранни учебни заведения.

Видяна общо: 822 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.