Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сателити за лозя на Винария 2009

Дата: 18.03.2009

Сателитни програми за наблюдение на лозята и полските култури са сред световните новости, които ще бъдат показани на Международната изложба ВИНАРИЯ 2009. С помощта на спътници се правят и прогнози, за да се предпази реколтата от увреждане.

Съчетанието от традиционни методи и най-модерни технологии е в основата на новия клас бъчви и барици, които ще демонстрира унгарска компания. Те са изработени от специални видове дъб и са обработени на дъбов огън, за да се подобрят качествата на отлежаващите в тях напитки.

Новост за българския пазар са испанските витрини за вино с контрол на температурата и влажността. В тях то се съхранява и отлежава, готово е за сервиране с най-подходящата температура. На изложбата ще бъде презентирана и „Карта на виното в България”.

На ВИНАРИЯ 2009 ще се борят за пазарен пробив бели и червени вина от Дунавската равнина – Шардоне, Пино Гри, Пино Ноар и Каберне совиньон, представени като световна новост от изба Лозенска лоза.

Тя е сред 62-те фирми производители и дистрибутори на вина, които ще участват в тазгодишното издание на Международната изложба за лозарство и винарство, заедно с над 250 компании, предлагащи технологии, машини, съоръжения, материали и услуги за бранша. ВИНАРИЯ 2009 ще се проведе от 18 до 21 март в Международен панаир Пловдив. Най-много са чуждестранните изложители от Италия, Франция, Германия.

В Гурме зона, която се организира за първи път, ще бъде включена и експозиция „Вкусове от Италия”, а всеки ден в рамките на деловата програма е предвидена презентация „Уникални сицилиански вина и храни, родени от вулкана Етна”. До този момент 30 фирми от България и Италия са заявили участие в новата секция на ВИНАРИЯ, която е предназначена за производители и дистрибутори на висок клас продукти, свързани с виното. Техните изделия ще бъдат представени от най-добрите експерти, за да се популяризират гурме културата и бизнесът, ангажиран с нея.

Видяна общо: 538 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.