Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Международен автосалон в София

Дата: 12.06.2009

17 автомобилни марки пропускат изложението

Въпреки световната икономическа криза за автосалона в София стягат 28 премиери

28 български премиери са включени в програмата на международния автосалон в София, който отваря врати от 12 до 21 юни в Интер Експо и конгресен център на бул. "Цариградско шосе". Независимо от разразилата се световна икономическа криза тази цифра е само с 10 бройки по-малко от това, което можаха да видят посетителите на софийското автошоу през 2007 г. Що се отнася до общия брой на експонатите на колела, в четирите зали и откритите изложбени площи на Експо центъра ще бъдат разположени над 150 автомобила.

Тази година София Мотор шоу 2009 е включено в календара на Международната организация на автомобилните производители (OICA) и има статута на най-престижните световни автомобилни форуми, каквито са изложенията в Детройт, Женева и Франкфурт. Автосалонът се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) съвместно с "Експо Тим" ООД и Агенция "Булгарреклама" ЕООД.

Икономическата ситуация в страната и света нямаше начин да не се отрази на броя на изложителите, премиерите и експонатите. Според предварителната информация на организаторите в тазгодишното автошоу няма да бъдат показани 17 от официално представените в България автомобилни марки. Между тях са БМВ, "Мини", "Форд", "Волво", "Джагуар", "Ленд Роувър", Фолксваген", "Ауди", "Нисан", "Кадилак", "Джип", "Крайслер", "Додж" и др. Все пак - като се тегли чертата, посетителите на София мотор шоу 2009 ще могат да видят повечето от продаваните у нас марки. Това е определено успех за България, тъй като организаторите на някои от най-големите световни автосалони на планетата, като тези на Британското изложение, бяха принудени да обявят 2009 г. за нулева, а домакините на автосалона в Токио получиха отказ за участие от водещи кампании, като БМВ, "Дженерал мотърс", "Форд", "Фолксваген", "Порше", "Мазерати", "Ламборгини" и др.

Между най-интересните български премиери в програмата на София мотор шоу 2009 са тези на "KTM X-Bow GT4 Рейсинг", "Хонда Инсайт", "Шевролет Круз", "Лексъс RX 450h", "Мерцедес Е-клас Купе", "Мазда 3 Седан", "Пежо 3008", "Опел Инсигниа Спорт Турър", "Рено Клио RS", "Шкода Йети", "Тойота Ърбан Круизър".

Домакините на София мотор шоу 2009 очакват да посрещнат над 60 хиляди гости. Освен леки автомобили, джипове, мотоциклети, скутери, велосипеди и яхти на изложението ще бъдат представени още гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар - аудиосистеми, както и различни видове лизингови, банкови и застрахователни оферти и услуги. По вече утвърдена традиция организаторите са подготвили много награди, състезания, забавни игри, томболи и всевъзможни други изненади за посетителите.

Видяна общо: 679 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.