Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Софийският автосалон

Дата: 12.06.2009

Софийският автосалон отваря врати в изложбения център на бул. Цариградско шосе. Изложението, което тази година е посветено на леките автомобили, официално се открива в петък вечерта на 12 юни.

Предварителните очаквания бяха че лентата ще пререже президентът Георги Първанов, но това няма да се случи и церемонията ще бъде почетена само от членовете на УС на Асоциацията на автомобилните производители и техните официални представители в България и управителят на Булгарреклама. Това беше поредното доказателство, че тази година салонът е далеч от престижа на последното издание, с акцент към леките автомобили, провело се преди две години. Тогава пазарът растеше с непознати за Европа темпове, изложбените площи бяха пренаселени, имаше дори разочаровани, не успели да получат щанд.

Сега ситуацията е коренно различна - спадът в продажбите е над 50 %. Седемнадесет автомобилни марки се отказаха от участие в изложението, по-малък е и броя на щандовете със съпътстващи автомобилите продукти. Дори момичетата около колите, като че ли не са толкова спиращи дъха.

На този фон чест прави на участващите компании, че са направили хващащи окото щандове, като специално внимание заслужават тези на Мерцедес, Пежо, Шкода, Сеат, Мазда, Лекус и Тойота, Опел и Шевролет, Рено.

За посетителите има и други добри новини - билетът е по-евтин - шесту вместо осем лева. Обособен е специален кът с ексклузивни автомобили и мотоциклети, обидно нагъчкани, някои дори неизмити, но все пак забележителни. Всеки ден един от гостите ще печели по хиляда лева.

Потенциалните купувачи могат да получат оферти, които едва ли някога ще се повторят, като за определени автомобили на склад отстъпката стига до 50 %!

Софийското изложение продължава до 21 юни, като работното време е от 10 до 19 часа. Последния ден на салона ще бъдат пуснати и семейни билети, с които срещу 6 лева ще влиза цялото семейство.

Видяна общо: 558 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.